Fælles webshop skal få kunderne til at handle lokalt i Ringkøbing

Det vælter ind med måder at styrke de lokale butikker på. På fredag åbner Ringkøbing Handelsforening en ny fælles webshop.

Mange butikker er lukkede, og kunderne går ofte uden om dem, der stadig har åbent.

Det lokale butiksliv lider på grund af coronavirussen. Et problem som bliver forsøgt løst på forskellige måder. En af løsningerne er onlinehandel.

Derfor åbner Ringkøbing Handelsforening på fredag en ny fælles webshop, hvor butikker, der ikke har sin egen webshop, også kan få lov til at være med.

Webshoppen er en kraftig opfordring til kunderne om, at de bør handle lokalt, forklarer købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen i en pressemeddelelse.

- De lokale handlende er dem, der er med til at kitte vores lokalsamfund sammen i dagligdagen. Både med omsætning og med arbejdspladser. Hvad ville et foreningsliv være uden de sponsorkroner, de lokale handlende hvert år giver til det frivillige foreningsarbejde. Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at man handler hos de lokale handlende enten på nettet eller i de fysiske butikker, slår han fast.

Gratis service

Den nye webshop kommer til at fungere såden, at kunden bestiller sine varer via en formular på hjemmesiden. Butikken modtager derefter ordren på mail og sender betalingsinformationen til kunden, som så kan betale på Mobilepay. Herefter kan butikken så skal levere varen eller benytte sig af handelsforeningens leveringsservice.

- Der er tale om en gratis service til vores medlemmer, samtidigt med at webshoppen kobles sammen med vores gratis leveringsservice, så de varer der købes på shoppen, leveres direkte til kunden, fortæller Jacob Muldkjær Rasmussen.

Ringkøbing er ikke de eneste, der forsøger sig med en webshop. Butikkerne i Herning og Thy har blandt andet også startet webshops.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.