Få overblikket her: Sådan foreslår eksperterne en midt- og vestjysk genåbning

Genåbning af butikker og skoler er noget af det, eksperter opfordrer Regeringen til at åbne i landsdelen. Silkeborg og Favrskov er ikke med.

Ved udgangen af denne uge ophører de nuværende coronarestriktioner, der blandt andet indebærer et forsamlingsforbud på flere end fem personer, en lukket detailhandel samt delvist lukkede folkeskoler, efterskoler, højskoler og uddannelsesinstitutioner.

Derfor har en ekspertgruppe udregnet på forskellige genåbningsscenarier, som det kommer til at se ud på landsplan og regionalt, og her bliver særligt Midt- og Vestjylland nævnt som en landsdel, der på grund af lav smittespredning kan få lov til at åbne mere end resten af landet. 

Afgrænsning af Midt- og Vestjylland

Eksperternes udregninger bliver tirsdag drøftet med Folketingets partier. Onsdag vil regeringen med ud, hvordan en mulig håndtering af genåbningen fra 1. marts vil foregå.

Nedenfor kan du få et overblik over, hvordan ekspertgruppen foreslår en genåbning specifikt for Midt- og Vestjylland samt på landsplan.

Overblik over genåbning

Hvis smittesituationen også egner sig i andre landsdele vil de også kunne foretage samme genåbning efter 14 dage, altså til den 15. marts. En genåbning for de sidste landsdele forventes at kunne ske efter påskeferien 5. april, hvis smitteudviklingen på det tidspunkt skønnes tilfredsstillende.