Få din egen fisk på krogen: Lån gratis en trailer fyldt med fiskegrej

Som en del af regeringens corona-initiativ kan man gratis låne en trailer fyldt med alt det, der er brug for på en fisketur.

I dag havde eleverne fra 6. klasse på Borbjerg Skole skiftet blyanter og tavleundervisning ud med fiskestang og den fri natur. De var nemlig taget på fisketur ved Storå og skulle prøve en af de nye grejbanker med fiskeudstyr fra Fiskeekspressen af.

- Jeg er meget sjældent ude og fiske, så det er sjovt, fordi jeg prøver noget nyt, siger Nanna Vestervig Lindholm, der er en af de elever, der prøver Fiskeekspressen, som består af 10 trailere med fiskegrej, der er placeret forskellige steder i landet.

Med på dagens fisketur var også Gunner Houlby Pedersen, der er formand for Holstebro og omegn Fiskerforening. Han er glad for at, flere får mulighed for at opleve den glæde, han har ved at fiske.

- De skulle rigtig gerne have en oplevelse af, at de har hygget sig og har fået en rigtig god oplevelse. Jeg håber, at der kommer flere ud og fiske efter i dag, og så er jeg jo fra en forening, så vi har ikke noget imod at få flere medlemmer. Men først og fremmest skal vi have de unge ud i naturen, siger Gunner Houlby Pedersen.

Gustav Ballebye Thusgaard var i dag heldig og fangede en laks på 56 centimeter.
Gustav Ballebye Thusgaard var i dag heldig og fangede en laks på 56 centimeter.
Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST (foto)

Ny og fed oplevelse

Fiskeekspressen er et landsdækkende tilbud til familier, foreninger, skoler, dagtilbud og andre grupper, der vil ud at fiske. De kan låne grejtrailerne gratis. I dem er der blandt andet 20 komplette fiskesæt, waders, redningsveste, krabbestænger og net.

For en af de elever, der prøvede lystfiskeriet af i dag, var oplevelsen godkendt.

- Fiskeri er rimelig nyt for mig, men det er rimelig fedt og sjovt, siger Christian Rytterskov Jacobsen fra 6. klasse på Borbjerg Skole.

Der er Fiskeekspressens 10 partnere, der står for udlån af trailere og vedligeholdelse af udstyret. I Vestjylland er partneren Sammenslutningen ved Storåen og i Nordjylland er det Sammenslutningen ved Limfjorden, der står for grejtrailerne.

Se, hvor man kan låne en af Fiskeekspressens fiskegrejstrailere.

Om Fiskeekspressen


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.