Enhedslisten: - Nu må det være slut med dansk minkavl

Enhedslisten har tidligere foreslået, at minkavl skulle udfases over fem år. Men med dagens beslutning må det være slut nu.

Mens mange borgerlige politikere understreger, at dansk minkavl skal op at stå igen, så lyder der andre toner fra Enhedslisten.

- Vores udgangspunkt er, at vi af dyrevelfærdshensyn bør afvikle dansk minkproduktion.

Det siger Jakob Sølvhøj, der er valgt til Folketinget for Enhedslisten i Vestjyllands Storkreds.

Partiet har tidligere stillet beslutningsforslag om, at al minkavl skulle udfases over fem år. Men med dagens beslutning om at slå alle mink ihjel, er der ikke grund til at vente.

- Det er en helt ny situation, der er opstået i dag. Jeg tror ikke, minkavlen kommer i gang igen, siger han.

- Så det var så det?

- Ja, det tænker jeg. Situationen med smitte blandt minkene er forfærdelig, og den har vi ikke villet misbruge. Men når vi er nødt til at aflive alle mink, så giver det ikke mening at starte en ny avl op for at afvikle den igen over fem år.

Regeringen har besluttet, at alle danske mink skal aflives, fordi der er fundet en ny corona-mutation i minkene, der ikke kan bekæmpes med de vacciner, der er ved at blive udviklet. I 12 tilfælde har den nye corona-mutation bredt sig til mennesker.

Eftermiddagen igennem har politikere fra blandt andet Venstre, Nye Borgerlige, Dansk Fokeparti og De Konservative understreget, at minkavlen skal kunne komme i gang igen senere. Men det ønsker Enhedslisten altså ikke.

- Minkavlerne skal ikke tvangsnedlukke uden kompensation. Men hvad det skal gå ud på, kan jeg ikke forudskikke. Det må være en forhandling med regeringen, siger Jakob Sølvhøj.