Endelig er Sofie kørende igen: - Det har bare været en træls ventetid

Tirsdag kunne køreskolerne igen åbne for undervisning, og det var en dag, som både elever og køreskolelærere havde set frem til.

Det er fire måneder, siden Sofie Pedersen fra Nykøbing sidst sad bag rattet i kørelærerens bil. Hun skulle ellers have haft kørekort i december, men det satte nedlukningen en stopper for.

- Det var virkelig træls. Man havde jo glædet sig rigtig meget til det, og det har bare været en træls ventetid, siger hun.

Allerede før coronaen gjorde sit indtog, købte hun en delebil sammen med sin bror for at være forberedt til den første dag med kørekort.

- Jeg fyldte 18 år i oktober, så jeg regnede med, at jeg rimelig hurtigt kunne komme i gang med at køre i den. Men det blev så ikke, siger hun.

quoteVi kan næsten ikke få armene ned, efter vi har fået lov at starte igen.

Keld Kortegaard, kørelærer, Keld's Køreskole

Det var derfor også en ekstra glad køreskoleelev, der tirsdag kunne sætte sig i førersædet igen.

- Det var megafedt. Det var dejligt endelig at være tilbage, siger Sofie Pedersen.

De mange måneder væk fra vejene havde gjort hende lidt nervøs, men der var ingen grund til bekymring.

- Jeg har været lidt spændt på, om jeg kunne huske det hele, men det ligger okay i kroppen. Men det er klart, jeg lige skal øve lidt mere, siger køreskoleeleven.

Hvis alt går efter planen, kan hun stå med et kørekort i hånden om to uger.

En pukkel af gamle og nye elever

I passagersiden af bilen med de ekstra pedaler var der også stor glæde over genåbningen af køreskolerne.

- Vi kan næsten ikke få armene ned, efter vi har fået lov at starte igen. Det er gået bedre, end vi troede, og det har vist sig, at de nok ikke har tabt så meget, som vi troede, de havde tabt, siger kørelærer Keld Kortegaard fra Keld’s Køreskole.

quoteVi håber, vi kan få det stillet an, så det kommer til at køre.

Keld Kortegaard, kørelærer, Keld's Køreskole

I alt har Keld’s Køreskole 80 elever, der har måtte vente siden sidste år på at komme videre med deres køreuddannelse. Kørelæreren kan derfor se frem til en ekstra travl hverdag den kommende tid, hvor eleverne fra før nedlukningen skal sendes til køreprøve, mens 84 nye elever samtidig skal hjælpes i gang som bilister.

- Arbejdsdagene vil nok blive lidt lange lige den næste måneds tid eller to, siger kørelæreren.

Løsningen er samarbejde

Ifølge Keld Kortegaard kan udfordringen med de mange elever på samme tid sagtens løses. Det kræver blot, at elever, kørelærere og politiet samarbejder om det.

- Problemet er logistikken og at få det hele til at spille, så alle får en god oplevelse ud af det. Det skulle jo gerne være en god oplevelse at få et kørekort, selvom der er nogle udfordringer i det, siger kørelæreren.

Keld’s Køreskole starter normalt ét nyt hold op om måneden, men i den kommende uge vil hele fire nye hold med 21 elever på hver begynde på køreskolen.

- Vi har været så heldige at få en medarbejder mere, og det hjælper jo lidt på det. Så vi håber, vi kan få det stillet an, så det kommer til at køre, siger Keld Kortegaard.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.