Emilie bliver isoleret på efterskole i fire uger: Det er hårdt at skulle vælge mellem familien og skolen

De næste fire uger må eleverne på efterskolerne i de syv nordjyske kommuner, der er ramt at ekstra corona-restriktioner blive på skolen.

Søndag er ankomstdag på mange efterskoler. Eleverne kommer tilbage til skolen efter en weekend hjemme hos familien. Sådan var det også i dag på Aalestrup Naturefterskole, men noget var alligevel anderledes. Eleverne kan nemlig se frem til fire ugers isolation på skolen.

quoteDet ligger lidt et pres på en, at man skal vælge mellem det derhjemme og så efterskolen.

Emilie Hjaltelin Brunsgaard, elev på Aalestrup Naturefterskole

- De elever, der kommer i dag, skal blive her frem til den 3. december. Vi mener, at det er det rigtige at holde åbent for eleverne, siger Svend Lindholm Hansen, der er leder af Aalestrup Naturefterskole.

Regeringens nye restriktioner med, at man ikke må krydse kommunegrænserne i syv nordjyske kommuner, rammer efterskolen i Aalestrup. Den hører nemlig til i Vesthimmerlands Kommune, der fra i morgen bliver lukket ned i fire uger.

Det betyder, at hvis eleverne på efterskolen tager hjem i denne periode, må de ikke komme tilbage til skolen. Alligevel har langt de fleste af eleverne valgt at blive på skolen.

- Jeg har valgt at blive her i de fire uger, for jeg har min hest og vennerne her, men det ligger lidt et pres på en, at man skal vælge mellem det derhjemme og så efterskolen, siger Emilie Hjaltelin Brunsgaard, der er elev på Aalestrup Naturefterskole, men har sin familie i Højslev i Skive Kommune.

Hårdt at undvære familien

Efterskoleforeningen har anbefalet, at de nordjyske skoler beholder eleverne på efterskolerne under nedlukningen. Men eleverne kan også vælge at blive hjemme ved deres familier og få fjernundervisning i stedet. For Emilie Hjaltelin Brunsgaard har det været et svært valg at blive på skolen.

- Jeg er typen, der er rigtig meget sammen med min familie, og jeg har ikke været så meget på efterskolen i weekenderne. Jeg har et stærkt bånd til min familie, så jeg kan ikke rigtig undvære dem så længe, så det kan godt være, at det bliver lidt hårdt.

Lederen af skolen er da også opmærksom på udfordringerne ved at have eleverne på skolen i en så lang periode.

- Vi giver dem et godt fællesskab og sætter rammerne for, at de kan være i det. Men det er klart, at nogle af vores elever vil blive presset af det her, fordi de savner det derhjemme, siger Svend Lindholm Hansen.

Lærerne på efterskolerne må gerne krydse kommunegrænserne for at kunne passe deres arbejde.

 

Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Uddannelse.