Elfirma måtte fyre 15: - Vi har oplevet så meget positivitet

For to uger siden måtte elfirmaet Intego fyre 15 medarbejdere. Selvom krisen langt fra er ovre, står chefen tilbage med lettede skuldre.

Man sætter sjældent gang i de helt store projekter, når man er midt i en krisetid. Det måtte elfirmaet Intego i Herning sande, da coronavirussen var kommet til Danmark for at blive et stykke tid.

Kunder aflyste, og ingen nye kom til, hvilket resulterede i en meget tynd ordrebog. Derfor måtte virksomheden fyre 15 medarbejdere ganske kort tid efter første danske coronatilfælde.

quotePersonligt rørte det mig dybt, at det fra den ene dag til den anden kom så voldsomt, som det gjorde.

Lars Hartmann Rømer, afdelingschef, Intego, Herning

- Det var en måde, jeg aldrig havde forestillet, jeg skulle skille mig af med mine dygtige medarbejdere på. Personligt rørte det mig dybt, at det fra den ene dag til den anden kom så voldsomt, som det gjorde. At skulle sige farvel til så mange mennesker i løbet af en uge - det er ikke sjovt, og det gør da ondt. Det gør det, siger afdelingschef hos Intego Midtjylland, Lars Hartmann Rømer.

Nu er det to uger siden, Lars Hartmann Rømer havde en af sit arbejdslivs værste uger.  Der var dog lys i mørket.  

- Der har været en utrolig stor forståelse og imødekommenhed både blandt de medarbejdere, der er blevet opsagt, og de medarbejdere, der er tilbage. Alle har været utrolig løsningsorienteret, siger Lars Hartmann Rømer.

En tid efter corona

Ud over medarbejderne har elfirmaet også oplevet stor velvilje fra en mere uventet kant - nemlig fra kunder og leverandører. 

- Jeg er utrolig positivt overrasket over, hvordan man på en eller anden måde kan rykke sammen i bussen og hjælpe hinanden. Vi har et fælles mål, vi står alle sammen i nogenlunde samme situation, der er ikke nogen af os, der ved, hvad der sker i morgen, men det bliver taget med super godt humør, og det kan jeg godt blive høj over at se, lyder det fra afdelingschefen. 

Selvom coronakrisen langt fra er ovre, så er Intego begyndt at forberede sig på tiden efter krisen. Her håber man på, at man vil tage noget vigtigt med fra tiden med corona.

quoteDet hele kommer til at køre meget lettere, når der er en positiv ånd.

Lars Hartmann Rømer, afdelingschef, Intego, Herning

- Det hele kommer til at køre meget lettere, når der er en positiv ånd - så får vi ting til at ske. Det er også noget af det, jeg tror på, vi skal bruge, når vi står på den anden side af corona, så skal vi til at bygge en masse op igen, og der skal vi bruge de mange gode relationer og det store engagement, vi har nu, siger Lars Hartmann Rømer.

Intego har over 800 medarbejdere, som er ansat på virksomhedens 16 afdelinger i Danmark. De 15 medarbejdere, der blev fyret, var alene fra Intego Herning.   

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.