Elever rørt til tårer over læreres musikvideo: - Det skal give dem håbet tilbage

Lærerne på Videbæk Skole er gået sammen om at lave en musikvideo, som skal give de hjemsendte elever håb og et smil på læben.

- Det’ på tide, I ska’ vide, I er savnet, ved vor side.

Sådan synger lærerne på Videbæk Skole til sine elever i en ny musikvideo. Idéen opstod for to uger siden, og i dag ligger en godt fem minutter lang musikvideo på YouTube.

- Det gik ret stærkt, fra vi fik ideen til en virtuel kaffepause, til der var et færdigt produkt. Folk var bare med på den, fortæller Anne Kim Hebsgaard Lauritsen, der har været tovholder på projektet.

quoteVi mener faktisk det, vi synger i videoen.

Anne Kim Hebsgaard Lauritsen, lærer, Videbæk Skole

Musikvideoen er især tiltænkt de store klasser, som nu i to måneder har været hjemsendt fra skole.

- Vi mener faktisk det, vi synger i videoen. At vi savner dem. Det er svært for eleverne denne her gang. Første gang var det nyt og spændende, og det var nemmere at motivere dem gennem skærmen. Denne gang er det svært for dem at finde motivationen. Vi havde bare lyst til at fortælle dem: ”Hold ud. Vi er her”, siger Anne Kim Hebsgaard Lauritsen, der er lærer på 9. årgang.

Elever rørt til tårer

Musikvideoen blev lagt op søndag klokken 12.00, og i skrivende stund er den afspillet mere end 2800 gange.

- Planen var, at den skulle være sjov, men folk er faktisk blevet rørte. Et forældrepar til en dreng og en pige i 8. og 9. klasse fortalte, at børnene sad og græd, fordi de pludselig mærkede det store savn. Det har overrasket mig, siger Anne Kim Hebsgaard Lauritsen.

Også skolelederen på Videbæk Skole er rørt over medarbejdernes indsats.

quoteDet kan give eleverne en fornemmelse af nærhed, og at man ikke er glemt.

Morten Mikkelsen, skoleleder, Videbæk Skole

- Jeg er mega stolt over, at de ville lægge noget energi i det her ud over deres almindelige arbejde, og så synes jeg faktisk, det er blevet ret godt. Det kan give eleverne en fornemmelse af nærhed, og at man ikke er glemt, siger skoleleder Morten Mikkelsen.

Som en sidegevinst har arbejdet med musikvideoen også givet lærerne noget.

- Det har været så rart at være fælles om et projekt igen. Det føles efterhånden som længe siden sidst, siger Anne Kim Hebsgaard Lauritsen.

Nedenfor kan du se den musikvideo, lærerne har lavet til eleverne. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.