Elev smittet på Herning-skole - alle elever sendt hjem

Alle elever på FGU Herning er blevet hjemsendt til fjernundervisning den næste uge, efter en af skolens elever er blevet konstateret smittet med Covid-19.

En elev er tirsdag blevet konstateret smittet med Covid-19 på Herning FGU. Genrefoto. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Coronasmitten blusser op flere steder i landsdelen, og nu har coronaen også ramt en skole i Herning.

På Herning FGU (Forberedende Grund Uddannelse) er en elev blevet konstateret smittet med Covid-19, skriver Herning Folkeblad.

Det har tirsdag fået skolens ledelse til at tage konsekvenserne af smittetilfældet, og skolen har valgt at sende alle 145 elever hjem foreløbigt en uge frem. 

Læs også Coronavirus: Silkeborg kommune sender 500 ansatte hjem

- Det gør vi ud fra et forsigtighedsprincip. Alle får nu fjernundervisning, som de gjorde det før sommerferien, fortæller skoleleder Anette Hammer til Herning Folkeblad.

Den smittede elev var senest i skole onsdag i sidste uge, hvor vedkommende fik undervisning sammen med omkring 20 andre elever i et af skolens værksteder.

Egentlig siger retningslinjerne, at skolen kun behøver at sende de elever hjem, som havde været i kontakt med den smittede elev, men skolens ledelse har altså valgt at sende alle hjem.

Skolen samarbejder nu med Styrelsen for Patientsikkerhed om at få inddæmmet smitten og få kontaktet de elever, der har været i tæt kontakt med den smittede.