Efterskoler udskyder skiture og krydser fingre: - Det skal bare lykkes

Mange efterskoler må aflyse eller udskyde skiture med eleverne. På Dejbjerglund Efterskole har de netop udskudt på ubestemt tid.

Mange efterskoler sælger hvert år sig selv på blandt andet udlandsture og en del af dem på ski. I disse dage hænger en skiture sydpå til Østrig dog i en meget tynd coronatråd. 

- Det er lykkes for os, at flytte arrangementet sådan lidt på ubestemt tid. Enten hen i uge otte eller uge ni, siger forstander på Dejbjerglund Efterskole Kjeld Lykke Christiansen.

Han er netop forstander på en Efterskoler, hvor elever og lærere har sat næsen op efter puddersne og samvær i de østrigske alper. 

 - Det at stå på ski sammen, det binder os vanvittigt meget sammen. Vi er idræts-mennesker, og det er en helt særlig god oplevelse. Jeg synes ikke, der er andet, der kan erstatte skituren, siger Kjeld Lykke Christiansen. 

Lærke Nørgaard Jensen er elev på skolen. Hun krydser sammen med de andre elever i øjeblikket flest mulige fingre for, at omikron-varianter slipper sit tag i Danmark, så Østrig igen lukker danske unge, der endnu ikke er vaccineret med 3. stik ind på pisterne.

3:56
Heller ikke hos rejsearrangørerne er det helt let lige for tiden. Se reportage fra Højmark Rejser her, hvor hvert minut kan blive vendt på hovedet.


- Den chance er brændt af. Så nu skal det bare lykkes for os i uge otte eller i uge ni. Jeg synes, det er megairriterende, at vi er fanget i den der uvished, siger hun. 

Også på Staby Efterskole krydser de fingre i øjeblikket. Her skulle de efter planen rejse til Østrig i uge seks, men det kræver altså at Danmark bliver flyttet af den østrigske corona-liste. 

- Det er lidt turbulent lige nu. Vi ved godt, den her omikron den smitter bare helt vildt. Så vi skal være omstillingsparate. Men vi vil bare så gerne give eleverne den her oplevelse, siger  forstander i Staby Anders Boll Mikkelsen.