Dystre udsigter vendt til optimisme på vestkysten: - Jeg har en god mavefornemmelse

Sommeren ser ud til at blive fornuftig for de mange erhvervsdrivende på vestkysten, der især er afhængige af de tyske feriegæster.

Efter et forår med dystre udsigter for turistbranchen på vestkysten, ser sommeren nu alligevel ud til at blive en hæderlig en af slagsen.

Åbningen af grænsen først på ugen giver i hvert fald stor optimisme i forhold til de tyske feriegæster, der allerede nu begynder at fylde op i det vestjyske ferielandskab.

- Jeg har en god mavefornemmelse i forhold til resten af sæsonen, det har jeg helt sikkert, lyder det fra Henrik Olesen, der er medindehaver af Hvide Sande Røgeri.

Her ser salgstallene allerede nu ud, som de gjorde i samme uge sidste år.

- Vi tror på, at vores tyske gæster kommer herop, og vi tror også på, at danskerne kommer til vestkysten, lyder det fra Henrik Olesen.

Akvarium fik tyske mails, inden grænsen åbnede

Længere oppe ad vestkysten er optimismen også vendt tilbage. På parkeringspladsen ude foran Jyllandsakvariet i Thyborøn begynder parkeringspladsen så småt at bugne af biler med tyske plader.

Den tyske ferieinteresse mærkede akvariets indehaver, Michael Madsen, allerede inden, grænsen åbnede.

Michael Madsen, indehaver af Jyllandsakvariet i Thyborøn. 
Michael Madsen, indehaver af Jyllandsakvariet i Thyborøn. 
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

- Vi begyndte at få mails fra tyskere, der gerne ville booke sig ind på nogle af de ture, vi har. Og da først grænsen blev åbnet, kunne vi se, de var herude med det samme.

- Det er rigtig dejligt, siger Michael Madsen.

Et lignende billede tegner sig hos Hanstholm Bunkermuseum, hvor tyskerne også så småt vender tilbage. En dejlig nyhed, når indtjeningen blandt andet er afhængige af de tyske turister.  

- Vi vil nødigt undvære dem i hvert fald, forklarer Erik Ansø, der er forpagter på museet.

- De tyske gloser skulle lige pudses af, for det var godt nok længe siden, der har været en tysk ekspedition. Sæsonen ender med at blive bedre, end vi havde regnet med.

Den tyske sommerferie-sæson strækker sig fra nu til og med september.

Mød de optmistiske erhvervsdrivende på vestkysten i indslaget her. 
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.