Duo synger for isolerede plejehjemsbeboere: - Det var en sand fornøjelse

Beboerne på Kristianslyst Ældrecenter i Thisted fik fredag fornemt besøg.

Man kan nemt blive ensom og trist, når man ikke får nogen besøg. Det er tilfældet for beboerne på Kristianslyst Ældrecenter i Thisted. Der er nemlig besøgsforbud på grund af coronavirussen, og det betyder, at de ældre har brug for en anden form for underholdning. Og det fik de i dag.

Den musikalske MD Duo fra Thy slog vejen forbi det store ældrecenter, hvor de gav hele tre koncerter for centrets mange beboere.

quoteVi kunne se, at beboerne sad og sang med, og de sad og hyggede sig. Så det er tommel op.

Dennis Kristensen, musiker, MD Duo

- Det var en sand fornøjelse det her. Vi kunne se, at beboerne sad og sang med, og de sad og hyggede sig. Så det er tommel op, siger Dennis Kristensen, som er en af mændene i MD Duo.

Duoen spiller normalt til forskellige sociale arrangementer, men som så meget andet er alle deres koncerter aflyst, og derfor var kalenderen helt tom, da lederen af Kristianslyst ringede og spurgte, om de to Thy-boere kunne tænke sig at komme forbi og sprede lidt musikalsk glæde.

- Der sker meget, meget lidt for vores beboere lige nu, og sådan har det været i 14 dage nu, siger leder af Kristianslyst Ældrecenter Lise Knudsen.

Ensomme og isolerede

Ældrecenteret har besøgsforbud, hvilket betyder, at det kun er personalet, der må komme hos beboerne.

- De er taknemmelige for, at vi passer på dem, men de sidder ensomme og isolerede. Vi har ikke isoleret dem, men den følelse får de, siger Lise Knudsen.

Som bekendt kan musik gøre noget ved humøret, og det gjorde det i den grad også i dag, selvom koncerten blev holdt på corona-sikker afstand.

quoteSå kan man leve på det resten af ugen.

Leo Vestergaard Pedersen, beboer, Kristianslyst Ældrecenter

- Jeg fik det, jeg ville have. Det er altid godt. Det er et par dygtige drenge. Så kan man leve på det resten af ugen, siger Leo Vestergaard Pedersen, der er beboer på Kristianslyst Ældrecenter.

Duoen modtog ikke betaling for de tre koncerter, men beboernes glæde var det hele værd.

- Det er fuldstændig lige meget med penge. Når man kan se, at folk blive så tilpas, som de gør, så er det det hele værd, afslutter Dennis Kristensen.

Tema

Coronavirus