Drive-in konfirmation droppes: Vrede forældre får forkyndelsen tilbage i kirken

Sognepræsterne ved Baunekirken i Tjørring ville lave en coronasikker drive-in konfirmation, men det har protester fra vrede forældre sat en stopper for.

Det skulle have været et stort anlagt arrangement den 13. og 14. juni. 320 biler, 72 konfirmander og én Landsskueplads i Herning skulle have dannet rammen om Danmarks første drive-in konfirmation.

Men nu er det hele droppet og konfirmationerne rykket tilbage til Baunekirken. Det skriver sognepræsterne bag idéen og menighedsrådet i en pressemeddelelse.

- Præster og menighedsråd har, ud fra de tilbagemeldinger vi har fået, vurderet, at der ikke er markant opbakning til drive-in konfirmation, står der i pressemeddelelsen.

- Samtidig sker der i denne tid en hurtig genåbning af vores samfund, som giver nogle andre muligheder, vi ikke havde for få dage siden, lyder det fra præsterne.

Aflyst på grund af forældres protester

Der gik ikke mere end 24 timer fra idéen om en drive-in konfirmation blev præsenteret, til de første protester fra forældrene til konfirmanderne begyndte at komme frem.

- Jeg blev sur, for jeg synes ikke, at en konfirmation skal holdes på en ødemark, som bliver til mudder, hvis det har regnet. Og det regner ret meget i Danmark, sagde Rosalil Lykke Gothenborg Jensen, der er mor til en af konfirmanderne, til TV MIDTVEST den 10. maj.

Efter protesterne holdt de to sognepræster et møde med menighedsrådet for at diskutere, hvorvidt drive-in konfirmationen stadig var en god idé. Det er nu endt med, at konfirmationerne skal holdes i Baunekirken.

Da der ikke er plads til så mange på én gang med de nuværende retningslinjer, vil det ske både den 13. og 14. juni og efter sommer i weekenden den 3. og 4. oktober.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.