Dreng testet positiv efter fest: Nu skal elever fra flere skoler corona-testes

En elev i niende klasse på Højslev Skole deltog i weekenden i en fest med omkring 50 elever. Onsdag blev han konstateret smittet med coronavirus.

Selv om store dele af samfundet lige så stille begynder at ligne sig selv, er coronavirus stadig iblandt os.

Det mærker man lige nu konsekvensen af på skolerne i Skive Kommune, hvor flere elever skal testes for Covid-19.

Skole- og dagtilbudschef Jens Kvist oplyser, at en dreng, der i weekenden var til en fest med omkring 50 deltagere, efterfølgende er blevet testet positiv.

Drengen går i niende klasse på Højslev Skole, og hans deltagelse i festen har sendt forvaltningen i Skive Kommune ud på et større detektivarbejde, fordi festdeltagerne kom fra mange forskellige skoler.

- Vi er godt i gang med opsporingsarbejdet og har orienteret cirka 50 deltagere i festen og bedt dem om at blive isoleret og testet, siger Jens Kvist. 

Elever fra mange forskellige skoler

25 af deltagerne i festen kom fra Højslev Skole, og resten kom fra andre skoler i Skive Kommune og fra enkelte skoler i andre jyske kommuner. 

Den smittede dreng er to gange blevet testet for Covid-19. En af hans forældre er konstateret smittet, og derfor blev han allerede testet søndag. 

- Svaret kom mandag og viste sig at være negativt. Heldigvis blev vi enige om at holde ham hjemme, indtil vi havde resultatet af en ny test. Det kom i går og var positivt, fortæller Jens Kvist. 

Om det faktum at drengen deltog i festen, selv om en af hans forældre var smittet eller i hvert fald under mistanke, siger skole- og dagtilbudschefen: 

- Jeg synes ikke, at det er hensigtsmæssigt, at man som Covid-19 smittet forælder sender sit barn til fest.

Skive Kommune har valgt at lade alle elever i de tre niende klasser på Højslev Skole blive hjemme, indtil de er blevet testet med et negativt resultat.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sundhed.