Dragter og mundbind: Ambulancereddere klar til corona-indsats

Personalet i Region Midtjyllands ambulancer er med til at vurdere, om patienter med Covid-19 skal indlægges eller blive hjemme.

Der er udleveret ekstra værnemidler til personalet i ambulancerne for at undgå smitte.
Der er udleveret ekstra værnemidler til personalet i ambulancerne for at undgå smitte.
Foto: Hans Christian Strikert

Coronakrisen betyder nye arbejdsopgaver for personalet i Region Midtjyllands 69 ambulancer.

Regionen beskriver selv ambulancerne som en slags mobile forposter i indsatsen mod corona.

Når ambulancerne kommer ud til en patient med mistanke om Covid-19, vurderer personalet på stedet, om det er nødvendigt med en indlæggelse, eller om patienten kan blive hjemme.

- Mange patienter med covid-symptomer kan sagtens blive hjemme i vante rammer, mens de bliver raske, hvis det vurderes at være sundhedsmæssigt forsvarligt, lyder det fra speciallæge Allan Bach, som er ledende overlæge for regionens akutlægebiler og ambulancer, i en pressemeddelelse.

Regionen understreger, at redderne altid har mulighed for at vende situationen med en præhospital speciallæge.

Personalet i ambulancerne er også blevet udstyret med ekstra værnemidler. Hvis patienten har symptomer på Covid-19, tager personalet overtræksdragter, handsker, mundbind og briller eller visirer på. 

Samtidig får patienten udleveret et mundbind.

- Formålet med de nye procedurer er at give patienten det bedste forløb samt at undgå risiko for smitte for alle parter. Patientens liv og førlighed skal stadig reddes, så vi giver selvfølgelig al den hjælp, patienten har brug for, i nogle tilfælde altså blot iklædt beskyttende værnemidler, siger Allan Bach.