Donation hjælper værested i Thisted gennem coronakrise

Coronakrisen er en svær tid for socialt udsatte, fordi væresteder er lukket ned. På Netværkscaféen i Thisted prøver de frivillige at hjælpe byens sårbare bedst gennem coronatiden.

Netværkscaféen i Thisted, der under normale omstændigheder er et værested for socialt udsatte og deres pårørende, er nu lukket ned ligesom store dele af Danmark.

For at hjælpe stedet i gang efter coronakrisen har Netværkscaféen netop modtaget en donation fra Trygfonden.

- Det kommer til at betyde rigtig meget for os. Det gør, at vi efter coronakrisen kan lave nogle sociale arrangementer, så vi kan danne netværk med hinanden igen, siger Joan Dalgaard, der er centerleder på Netværkscaféen i Thisted.

Caféen har modtaget 13.000 kroner.

Vigtigt mødested for brugerne

Trods corona er Netværkscaféen så småt begyndt at mødes udenfor.

En af brugerne er førtidspensionist Hans Strømkjær, der normalt besøger caféen seks dage om ugen.

Han har brugt caféen i fire år, og han er ikke i tvivl om, hvordan det vil være, hvis han ikke kunne komme ned i caféen.

- Det ville være et helvede. Så havde jeg siddet derhjemme og ikke vidst, hvad jeg skulle få tiden til at gå med. Og så havde jeg måske fået nogle dårlige tanker igen. Og det gider jeg ikke, siger Erik Strømkjær.

Han er en af de 30 brugere, der dagligt plejede at besøge caféen og få et måltid mad før corona.

Og med 30 brugere er der rigeligt at lave for de frivillige - nu bringer de nemlig mad ud i stedet og giver alle brugere et ring i løbet af dagen.

- For at høre om de har det godt, om der er nogle ting de mangler og om de skal have mad eller sprit, leveret ud. Så kører vi det ud, siger Joan Dalgaard.

- Det gør meget godt for folk bare det at blive ringet op. At de bliver husket. Og vi har allesammen brug for at snakke sammen i de her coronatider, siger Asta Einisdottir, der arbejder i Netværkscaféen.

Trygfonden har i alt doneret 30 millioner kroner til udsatte og sårbare grupper i forbindelse med coronakrisen.

Tema

Coronavirus

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.