Diskoteksejer i tænkeboks: Kan det betale sig at åbne som værtshus?

Knud Mogensen fra Skive er taknemmelig for muligheden for, at hans forretning kan åbne igen. Men det er problem, at man ikke må lukke gæster ind efter klokken 23, mener han.

Knud Mogensen er indehaver af Zwei Grosse i Skive. Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Indehaveren af Zwei Grosse Bier Bar i Skive, Knud Mogensen, har fået noget at tænke over.

Læs også Ny aftale: Seksdagesregel fjernes og baråbningstider udvides

Folketingets aftale om genåbningens fase fire betyder, at han kan få lov til at åbne sit diskotek, hvis han ændrer indretningen, så diskoteket overholder de sammen regler som barer og restauranter. 

Men spørgsmålet er, om vilkårene er så skrappe, at det ikke kan betale sig. 

- Vi er taknemmelige for, at vi kan få lov til at åbne, men nu skal vi lige have regnet på, om det er økonomisk ansvarligt, siger han.

Knud Mogensen mener sagtens, at diskoteket kan indrettes som et værtshus og dermed overholde reglerne. Zwei Grosse Bier Bar har i forvejen mange siddepladser, og hvis dansegulvet bliver lavet om, at kan lokalet sagtens opfylde den side af sagen.

Samtidig lægger han op til, at tjenerne skal servere drikkevarer nede ved bordene, så gæsterne ikke går for meget rundt imellem hinanden. 

- I stedet for et diskotek, hvor man hopper og danser, bliver det et stort værtshus. Det er forhåbentligt bedre end ingenting, siger Knud Mogensen.

Ingen nye gæster efter 23

Når han alligevel tøver, skyldes det kravet om, at barer skal lukke klokken 2 og ikke må lukke nye gæster ind efter klokken 23. Specielt det sidste vil være en stor begrænsning for forretningen, mener han.

- Jeg er udmærket klar over, at det skyldes, at de ikke vil have folk til at pendle rundt mellem værtshusene, men det kunne man undgå ved at give dem et stempel, så man kan se, om de har været et andet sted, mener Knud Mogensen.

Diskoteksejeren fra Skive vil nu rådføre sig med nogle af byens unge mennesker for at høre, hvad de tænker. 

Læs også Mundbind eller visir bliver krav i kollektiv trafik

- Jeg tror, at de trænger til at komme ud og være sammen med andre og slippe for de der hjemmefester, hvor politiet kommer, fordi der bliver klaget over høj musik. Her kan vi jo sagtens spille høj musik, selv om man sidder og hygger sig ved et bord.

- Hvad skal der til for, at du åbner igen?

- Vi skal have regnet på det og have troen på, at vi kan lukke nok folk ind inden klokken 23. Det er nok den største hurdle, siger Knud Mogensen. 

02:48 Luk video