DHF aflyser landskampe og samlinger i maj og juni

Coronakrisens fortsatte hærgen har nu fået DHF til at aflyse alle landsholdsaktiviteter frem til start juni.

Der bliver ingen landskampe eller samlinger for de danske håndboldlandshold i maj og starten af juni.

Grundet coronakrisen aflyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) både landskampe og landsholdssamlinger et stykke frem i tiden.

Det meddeler forbundet på sin hjemmeside.

Damelandsholdet skulle have mødt Japan i to landskampe i slutningen af maj, mens herrelandsholdet skulle have været samlet i starten af juni. Begge dele er nu aflyst.

Det ærgrer sportschef Morten Henriksen.

- Jeg er virkelig ked af, at vores mange fans heller ikke i denne omgang får mulighed for at komme ind og se vores landshold. Det er virkelig ærgerligt - ikke kun for vores fans, men for os alle omkring håndbolden, siger han.

- Vi er klar over, at vi fortsat kigger frem mod en usikker tid, og derfor prøver vi at planlægge forskellige scenarier ud fra den kalender, som det Europæiske Håndbold Forbund (EHF) har fremlagt. Som jo desværre også er forbundet med usikkerhed.

Svært at planlægge

Usikkerheden med hensyn til coronakrisen gør, at det er meget svært for DHF og andre forbund at planlægge ting til sommeren.

Men Morten Henriksen vil stadig forsøge at se, om det er muligt at planlægge aktiviteter i sommeren.

- Vi håber i hvert fald, at vi i samarbejde med TV2 kan afvikle og vise håndboldkampe i sommeren, så vores fans igen kan nyde landsholdshåndbold.

Om det så bliver med tilskuere i hallen eller med fans foran skærmen, vil tiden vise, siger han.

/ritzau/

Tema

Coronavirus

Det er ikke kun håndboldlandsholdet, der er påvirket af coronakrisen. Håndboldklubberne kæmper også og håber, at sponsorerne stadig vil bakke op, selvom corona-krisen rammer hårdt mange steder.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.