Drive-in: Det kommer til at køre for konfirmander i Herning

Landsskuepladsen i Herning er om sommeren normalt fyldt med køer, heste og maskiner, men i midten af juni bliver pladsen i stedet fyldt med konfirmander.

Om sommeren er Landsskuepladsen i Herning normalt proppet med køer, heste og maskiner, men den 13. og 14. juni bliver pladsen i stedet fyldt med konfirmander.

Sognepræsterne fra Baunekirken i Tjørring ved Herning har nemlig valgt at invitere deres 72 konfirmander til corona-sikker drive-in konfirmation. Det vil de hellere i stedet for at udskyde endnu engang og håbe på, at den kan gennemføres normalt efter sommeren.

- Der bliver plads til 160 biler per dag, så hver konfirmand kan deltage med gæster fordelt i fire forskellige biler, og dermed får bedsteforældre og andre i udsatte grupper mulighed for at komme med, skriver præsterne i en pressemeddelelse.

Ikke en helt traditionel gudstjeneste

Selvom konfirmationen i år kommer til at foregå som et drive-in arrangement, så slutter tiltagene for at corona-sikre arrangementet ikke der. Normalt er håndspålæggelse og salmebøger en fast del af traditionen, men ikke i år.

- Deltagerne får salmerne tilsendt på email. Der vil ingen fysisk kontakt være, skriver præsterne til pressen.

Der bliver også mulighed for at holde god afstand hele vejen igennem. Både blandt kirkens folk, frivillige og deltagernes biler, da de har fået lov til at bruge 'Store Ring' på Landsskuespladsen inklusive tribuner.

- Vi mener, at en drive-in konfirmationsgudstjeneste på Landsskuepladsen er det helt rigtige at gøre, lyder det i pressemeddelelsen.

Arrangementet mangler stadig at få politiets endelige godkendelse.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.