Stort salg af køkkener under coronakrisen: - Det er faktisk lidt uvirkeligt

DESIGNA i Kjellerup har forrygende travlt, for vi elsker køkkener i krisen. Så imens store dele af Danmark er lukket ned, må de løbe ekstra stærkt hos køkkenproducenterne.

Coronakrise og køkkener går meget godt i spænd.

For imens pandemien har lukket butikker, gjort folk arbejdsløse og fået økonomisk krise på manges læber, så er der ekstra travlt hos DESIGNA Køkken i Kjellerup.

- Det er faktisk lidt uvirkeligt. Lidt surrealistisk. Folk vil gerne have køkkener. Det lyder mærkeligt, men det vil de, siger Erik Høj, der er administrerende direktør.

Køkkenproducenten med hovedsæde i Kjellerup solgte for 18 procent mere i marts end i februar.

Travlt i produktionen

Travlheden kan specielt mærkes i produktionsafdelingen, hvor Kjellerup-virksomheden har ansat flere medarbejdere i nathold for at kunne følge med.

- Inde i vores fabrik kører vi på fuld speed. Vi har masser at lave. Vores ordrebøger har aldrig været så store som nu, fortæller Erik Høj.

Thomas Rude Jensen, der arbejder i DESIGNAs produktionsafdelingen, nyder at have travlt.

quoteOrdrebogen er fuld, så det er bare at smøge ærmerne op og komme i gang.

Thomas Rude Jensen, linjefører

- Det giver en kæmpe tryghed at have noget at lave, og man kan se frem, for ordrebogen er fuld. Så det er bare at smøge ærmerne op og komme i gang, siger han.

Jan Poulsen fortæller også, at han er vant til at have travlt i afdelingen for specialkøkkener, så han har ikke mærket meget til coronakrisen i sit arbejdsliv.

- Jeg har ikke mærket andet, end at det er nemmere at køre på arbejde om morgenen. Der er ingen biler på vejene, fortæller han.

For at leve op til myndighedernes retningslinjer holder produktionsmedarbejderne pauser i hold, så de ikke er for mange samlet på samme tid.

Der er godt gang i køkkensalget hos DESIGNA.
Der er godt gang i køkkensalget hos DESIGNA.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Corona giver tid til at se på køkken

Hos DESIGNA har de svært ved at forklare, hvorfor det går dem så godt i coronakrisen.

Et bud er, at folk nu har god tid til at tage ud og se på køkkener, og gør-det-selv-folk har tid til selv at sætte det op.

- Det er jo lidt mærkeligt. Egentligt skulle man tro, at folk ville holde igen og se, hvad der sker, siger Erik Høj.

Han fortæller, at DESIGNA-butikken i Herning havde besøg af et ældre ægtepar. De skulle have et nyt køkken og en ny bordplade, fordi deres ferie med børn og børnebørn var blevet aflyst på grund af corona.

- Nogle gange er udlandsrejser vores største konkurrent, siger Erik Høj. 

DESIGNA-direktøren ved godt, at fremtiden kan være usikker, fordi eksportmarkedet ikke er helt som før og flere danskere står uden jobs.

- De store lejlighedskomplekser, der er sat i værk, der skal køkkenerne jo ind. Det rammer os måske om seks til 12 måneder, hvor der måske kommer færre af de ordrer, siger han.

Men indtil da knokler Jan Poulsen og Thomas Rude Jensen videre med at lave køkkener.