De var adskilt og levede hver deres liv - men krisen bragte familien sammen igen

Trods krav om afstand i det danske samfund, er Familien Jørgensen fra Selde kommet langt tættere på hinanden under coronakrisen.

Mens alle i løbet af det seneste år har skullet vænne sig til at holde fysisk mere afstand og begrænse sin omgangskreds, så har en familien fra Selde i den tid alligevel formået at komme tættere på hinanden.

I flere år har et ægteparret i familien Jørgensen spist med et hold venner hver anden søndag i Kålklubben, som de kalder sig. Familiens voksne børn og svigerbørn havde som regel ikke tid til at kigge forbi og spise med før i tiden, men det har de nu.

- Det er dejligt, at  man kan komme hjem og se sine gode venner og familie lidt mere, end man gjorde før i tiden, siger en af børnene i familien, Jeppe Jørgensen, der er studerende. 

- Det plejer at være rigtig hyggeligt, og vi vender ugens forløb og får nogle gode snakke, siger han.

quoteVi følger med i hinandens liv på en tættere måde, end hvis vi havde været adskilt.

Marianne Jørgensen, Selde

Også mor Marianne Jørgensen nyder godt af, at børnene igen har vendt snuden tilbage til barndomshjemmet:

- Vi synes, det er rigtigt, rigtigt dejligt. Vi startede fem personer og nogle gange er vi op til 12 mennesker til søndags kålklub. Jeg synes, det er fantastisk, at der sidder nogle unge mennesker med os, og det ikke bare er os gamle, der skal sidde i kålklubben, siger Marianne Jørgensen.

Det giver nemlig nyt input til både unge og ældre, når de kan være sammen på tværs af generationer.

- Vi snakker om mange ting, får vendt verdenssituationen. Vi følger med i hinandens liv på en tættere måde, end hvis vi havde været adskilt, siger Marianne Jørgensen.

Jeppe Jørgensen er én af de hjemvendte børn i familiens hjem i Selde.
Jeppe Jørgensen er én af de hjemvendte børn i familiens hjem i Selde.
Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

Hun er slet ikke i tvivl om, at hendes børn og svigerbørn stadig kommer hjem til aftensmad, selv når samfundet åbner helt op igen.

- Jeg er helt sikker på, det er en tradition, der bliver ved. Jeg er sikker på, at de, der ikke er med i aften, sidder derhjemme og ærgrer sig. 

Udover at samles om middagsbordet, har familien Jørgensen også genfundet hinanden i andre aktiviteter:

- Så går vi også ture, rigtig mange og lange ture, det er dejligt, siger Marianne Jørgensen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.