De fik beskeden i går – i dag genåbner friluftsbadet i Viborg

Fra i dag er der igen mulighed for at blive kølet af eller tage sig en svømmetur i Vestbadet i Viborg. De udendørs friluftsbade har fået lov til at genåbne.

Line Jespersen fik i dag lov til at indvie badesæsonen i friluftsbadet Vestbadet i Viborg. Hun var den allerførste til at hoppe i vandet i dag.

- Det er dejligt, at jeg kan komme i vandet igen. Jeg har savnet det hele foråret. Jeg er vant til at komme i vandet, så jeg trænger til det, siger Line Jespersen fra Viborg.

Også bademesteren var glad for, at der igen var gæster i det blå vand. De havde faktisk først regnet med, at de fik lov til at åbne efter Pinse, men i går fik de beskeden om, at de allerede kunne genåbne i dag.

- Der er masser af plads. Vi har en stor græsplæne, og vi har en cafe, der sælger snacks. Og vi har en beachvolleybane med nyt sand, så kommer der en flok med deres egen bold, kan de spille der. Man kan stadig godt hygge sig, det er bare lidt begrænset i forhold til, hvordan det plejer at være, siger Carsten Jalk.

Der er mange ting, der er låst inde eller spærret af i Vestbadet. Blandt andet må vipperne og vandrutsjebanerne stadig ikke bruges.
Der er mange ting, der er låst inde eller spærret af i Vestbadet. Blandt andet må vipperne og vandrutsjebanerne stadig ikke bruges.
Foto: TV MIDTVEST

Mange aktiviteter stadig lukket

Det er nemlig ikke uden begrænsninger, friluftsbadet får lov til at åbne. Faktisk er der rigtig mange.

Vipperne, vandrutsjebanerne og liggestolene er spærret af. Legetøjet og badevingerne er låst inde. Saunaen, omklædnings- og badefaciliteterne er lukkede.

- Vi har stillet udendørsbrusere op til at skylle sig under inden og efter en tur i vandet, og så har vi afstandsklistermærker og håndsprit alle steder. Vi gør det, man skal for at alting er i orden. Vi håber snart, det bliver hverdag igen, så vi kan gå tilbage til det gamle, siger Carsten Jalk.

Og årets første svømmer er tilfreds efter en tur i vandet:

- Det er dejligt og friskt og ikke koldt. Perfekt til en svømmetur, lyder dommen fra Line Jespersen.