DAT aflyser alle afgange til og fra Karup

Ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og København ligger stille indtil den 13. april. De fleste medarbejdere i lufthavnen er sendt hjem.

Coronakrisen har torsdag fået flyselskabet Danish Air Transport (DAT) til at indstille flyvningerne på ruten mellem Midtjyllands Lufthavn i Karup og København.

Selskabet meddeler, at aflysningerne foreløbig gælder indtil den 13. april.

For direktøren i Midtjyllands Lufthavn, Frans Bjørn-Thygesen, kommer aflysningen ikke som den store overraskelse. Andre selskaber har tidligere aflyst deres afgang til de danske indenrigslufthavne.

- Jeg har fuld forståelse for beslutningen. Vi har jo kunnet se, at der på de seneste flyvninger ikke mødte ret mange passagerer op, selv om de havde booket en billet, siger han.

Direktøren betegner coronakrisen som en katastrofe for fly- og rejseindustrien. For lufthavnen i Karup har aflysningen fået den konsekvens, at langt de fleste medarbejdere er blevet sendt hjem på den hjælpeordning, der er en del af regeringens nødpakke. Dermed undgår medarbejderne at blive sagt op. Lufthavnen skal stadig betale 25 procent af medarbejdernes løn.

- Der har været noget usikkerhed om, hvorvidt vi er med i ordningen, men det går vi ud fra, siger Frans Bjørn-Thygesen.

Karup Lufthavn kører nu med et nødberedskab, så lufthavnen stadig kan håndtere de andre fly, som man har pligt til at modtage, for eksempel sygetransporter.

TV MIDTVEST har indtil videre uden held forsøgt at få en kommentar fra DAT.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Trafik.