Danskere lejer oftere sommerhuse end før corona

Danske sommergæster lejede i juni 1,8 millioner overnatninger i feriehuse. Niveauet er højere end før corona.

Flere danskere foretrækker at leje sommerhuse i Danmark, når ferien står for døren.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dermed fortsætter tendensen, som man så sidste år, der var første sommer under coronapandemien.

I juni foretog sommergæster 1,8 millioner overnatninger i lejede feriehuse i Danmark. Her stod danske og tyske gæster for størstedelen af overnatningerne.

Det er en stigning på fire procent i forhold til samme måned sidste år.

Flere bookinger resten af året

Antallet af danske overnatninger gik frem med en procent i forhold til juni sidste år, og tallet ligger dermed på et højere niveau, end før coronapandemien ramte, skriver Danmarks Statistik.

Samtidig har flere overnattende gæster også valgt at kigge frem i kalenderen og booke overnatninger i danske feriehuse senere på året.

Ved udgangen af juni var der booket 384.700 husuger for resten af året, hvilket er en stigning på to procent i forhold til samme periode sidste år.

Blandt disse bookinger er der seks procent flere danske bookinger, mens de tyske bookinger er på samme niveau som normalt.

I juni 2021 stod danskere oftere for leje af de danske feriehuse med 920.000 overnatninger, mens tyskere kommer på en andenplads med 835.600 overnatninger.

Tallene er baseret på indberetninger fra Feriehusudlejernes Brancheforenings medlemmer.

Restriktioner gør udlandsrejser sværere

Med coronapandemien kom en række rejserestriktioner, der har gjort det sværere at holde ferie i udlandet. Selv om det de seneste måneder er blevet nemmere at rejse til udlandet, er der fortsat restriktioner.

Udenrigsministeriet offentliggjorde fredag sin seneste rejsevejledning. En række lande og regioner er gået fra at have grøn status til gul.

Det betyder, at man skal tage en test ved hjemkomst fra ferien. Det drejer sig om Holland, Luxembourg og en række regioner i Grækenland og Spanien.

Derudover fraråder de danske myndigheder enhver rejse til Storbritannien med undtagelse af Wales, hvor alle unødvendige rejser frarådes. Alle ikke-nødvendige rejser til Letland frarådes nu også.

Tema

Coronavirus