Akutklinikker genåbner på mandag

Fra mandag kan man igen komme på en akutklinik i Ringkøbing, Skive og Silkeborg.

Mandag morgen mødtes Region Midtjyllands hospitalsudvalg. Senere mødtes forretningsudvalget. Der er flertal begge steder. 

Akutklinikkerne i blandt andet Ringkøbing, Silkeborg og Skive skal genåbne fra på mandag.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker i høj grad et sundhedsvæsen tæt på borgerne, og derfor er jeg glad for dagens beslutning, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

I weekenden kunne TV MIDTVEST fortælle, at flere af de berørte kommuners borgmestre ønskede at få genåbnet klinikkerne.

- Jo længere tid, der er lukket ned, jo større er risikoen naturligvis også for, at det går hen og bliver en mere eller mindre permanent løsning, og det dur bare ikke, sagde Peder Christian Kirkegaard (V), der er borgmester i Skive.

Se her indslaget fra weekenden med blandt andre Skives borgmester, Peder Christian Kirkegaard (V).

Vil have tryghed tilbage i hverdagen

Med genåbningen bliver det blandt andet igen muligt at få tilset mindre skader og aftale konsultation med Lægevagten i Ringkøbing, Silkeborg og Skive.

Sundhedsstyrelsens prognoser rækker kun én uge frem, og det gør det vanskeligt at afgøre, det helt rette tidspunkt for genåbning.

- Vi er fortsat meget bekymrede for konsekvenserne af den engelske variant af coronavirus, som efter alt at dømme vil komme til at presse hospitalerne yderligere. Over for det står imidlertid ønsket om at få akutklinikkernes nærhed og tryghed tilbage i hverdagen, og for flertallet falder den afvejning ud til fordel for en genåbning, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

Også klinikken i Grenaa åbner igen fra på mandag.

Borgmester: - Det giver rigtig god mening

Hans Østergaard (V), der er borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, er blandt dem, der var skeptisk over for en fortsat lukning. Så han er glad for, at Ringkøbings akutklinik igen får lov at tage mod patienter.

- Det giver rigtig god mening, at det er det, man gør. Skulle vi nu få den situation, at den engelske mutation bliver en stor udfordring for vores sundhedsvæsen, så lad os tage snakken dér igen, forklarer han over for TV MIDTVEST.

I det hele taget er han tilhænger af en tilgang, hvor man løbende drøfter situationen og behovet, således at man undgår at lukke samfundet ned i unødigt lange perioder ad gangen.

- Vi har en fælles interesse i at få det løst, afslutter han.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sundhed.