Coronavirus ved Bording spreder frygt hos avlere: - Uvisheden fylder mest

Der er konstateret coronavirus på en minkbesætning ved Bording, og samtidig er der mistanke om smitte på farme i henholdsvis Møldrup og Karup.

Coronavirus på minkfarme i Danmark har indtil onsdag kun været noget, Nordjylland har kæmpet med. Men nu er kampen også kommet til Midt- og Vestjylland, efter en farm ved Bording har konstateret smitte.

Virussen har altså taget turen sydpå, og derfor frygter formanden for Holstebroegnens Pelsdyravlerforening, Ib Lundgaard, at den nu også tager turen vestpå til de farme, der er der.

quoteDet er træls, at coronavirus er kommet til området. Vi havde håbet, at det ville blive i Nordjylland.

Ib Lundgaard, formand, Holstebroegnens Pelsdyravlerforening

- Det er træls, at coronavirus er kommet til området. Vi havde håbet, at det ville blive i Nordjylland. Nu er risikoen der for, at det kommer til os på Holstebroegnen også, siger Ib Lundgaard om smittetilfældet ved Bording.

Fødevarestyrelsen anslår, at der er 1136 minkfarme i Danmark. Af dem er der nu konstateret smitte på 52.

Uvisheden fylder mest

For Ib Lundgaard og de minkavlere, han snakker med, bringer coronavirus en masse usikkerhed med sig. I starten blev alle auktioner, hvor minkskindet sælges, aflyst, men selvom det trods alt lysner en smule op for salget, er der stadig en svær tid i vente.

For om omkring en måned starter pelsningen, men hvis der konstateres coronavirus på bare et par farme i Holstebroområdet, kan det lukke mange farme ned.

- Uvisheden fylder mest, siger Ib Lundgaard og fortsætter:

- Kan vi pelse om en måned? Eller skal alle dyrene bare i en container? Det er risikoen med coronavirus.

De skind, som Ib Lundgaard og hans kolleger indtil videre har solgt under coronakrisen, er gået til et godt stykke under normalpris. Det er de, fordi opkøberne ikke har vidst, om der har været videresalg i produkterne.

Ib Lundgaard trøster sig med, at det lige nu virker til, at der begynder at komme en smule liv i mink-markedet i Kina, hvor en stor del af de danske mink afsættes til.

Mistanke i Møldrup og Karup

Mens der endnu kun er konstateret coronavirus på en minkfarm i Midt- og Vestjylland, er to farme under mistanke.

Det drejer sig om farme i henholdsvis Møldrup og Karup.

Siden der i juni for første gang blev konstateret smitte på minkfarme i Danmark, har Fødevarestyrelsen testet mere end 16.000 for coronavirus. I alt anslås det, at der er 1136 minkfarme i Danmark.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.