Coronavirus rammer julearrangementer: Nogle aflyser, andre tager forholdsregler

Der er fortsat intet forsamlingsforbud, og alle arrangementer kan derfor stadig afholdes. Men ikke desto mindre begynder aflysningerne at titte frem.

Endnu et døgn i Coronadanmark er gået, og denne gang er der 4076 nye smittetilfælde i landet.

For at få smitten ned bliver der fra på mandag indført mundbindskrav flere steder i dagligdagen, og gyldigheden af coronatest bliver forkortet.

Der er imidlertid ikke indført forsamlingsforbud af nogen art, men ikke desto mindre begynder flere arrangementer at aflyse for en sikkerheds skyld.

- Det har desværre været nødvendigt at aflyse 'Jul på Fyret' grundet corona-situationen, skriver Hanstholm Borgerforening på deres facebookside.

Den dertilhørende tombola, som lokale sponsorer har bidraget til, bliver altså online, og de digitale arrangementer, som mange nok kan huske fra sidste år, er altså officielt vendt tilbage.

Marked rykker udenfor

Det er selvfølgelig ikke alle begivenheder, der droppes. Nogle arrangører har valgt andre måder at sikre, at smitten ikke stikker af, når julearrangementerne kommer. Eksempelvis foregår det årlige julemarked i Hanstholm lidt anderledes i år.

- Julemarked som vi plejer – blot udenfor i år, lyder det i facebookgruppen ”Det sker i Hanstholm”.

Plakaterne for julemarkedet i Hanstholm har fået et "udendørs" på i toppen.
Plakaterne for julemarkedet i Hanstholm har fået et "udendørs" på i toppen.

Julefrokosterne er fortsat heller ikke forbudt, men Statens Serum Instituts anbefaler, at man tager en række forholdsregler.

Eksempelvis anbefaler de, at man bliver vaccineret inden og bliver hjemme, hvis man er syg eller har symptomer på coronavirus.