Coronasmitte i Vietnam giver problemer for Ikast-virksomhed

Den stigende coronasmitte i Sydøstasien skaber problemer for danske virksomheder. Det gælder blandt andet møbelfabrikanten CoreOne i Ikast.

Deltavarianten har den seneste tid spredt sig hurtigt i Sydøstasien, og det har medført strenge restriktioner og fabrikslukninger, som lægger pres på virksomhederne.

Det mærker de blandt andet hos møbelfabrikanten CoreOne.

Selv om virksomheden har hovedsæde i Ikast, så har de en fabrik i Vietnam, og den er lige nu hårdt ramt af nedlukningen.

- Vi er i en svær situation. Det er hårdt, og medarbejderne er selvfølgelig også utrygge. Der er fokus på det, og vi tænker på pengene hver dag, siger administrerende direktør Peter Flaskager Laursen.

Flere hundrede ansatte bor på fabrikken

CoreOne har 700 medarbejdere på deres møbelfabrik i Vietnam, men størstedelen af produktionen har været lukket ned i tre måneder på grund af coronasmitten.

Virksomheden har lige nu 250 personer boende på fabrikken, fordi de ikke må bryde ud af deres sociale boble. Ud over det har CoreOne 180 ansatte i coronakarantæne på et hotel.

Direktøren vurderer, at den nuværende situation kommer til at koste CoreOne mellem 15 og 20 millioner kroner.

- Vi plejer ikke at tjene så meget, at vi kan dække sådan et tab, så derfor kigger vi ind i et 2022, hvor vi har brug for at komme godt tilbage, siger Peter Flaskager Laursen.

Han håber, at virksomheden kan være tilbage på normal kapacitet i starten af næste år.

- Jeg håber, at vi kan vende tilbage til en normal situation, når vi får sendt vacciner nok ud i verden. Jeg håber ikke, det her er en situation, vi skal vænne os til, siger han.

Tema

Coronavirus