Coronarestriktioner i Midt- og Vestjylland: Struer vil være en del af massetest

Holstebro Kommune har fjerde flest smittede per 100.00 indbyggere i hele landet. I Struer har de næsten lige så mange, men de er ikke en del af de nye coronatiltag.

Ringkøbing-Skjern Kommune skal i gang med massetest fra mandag, men i  Struer slipper de.

- Jeg tror, at jeg vil sige det sådan, at det havde været naturligt at tage Struer med ind under samme model. Så stor forskel er der heller ikke i smittetallene, siger Niels Viggo Lynghøj, der er borgmester i Struer Kommune til Holstebro Struer Dagblad.

I kommunen er der 262 smittede pr. 100.000 borgere. I Holstebro er det tilsvarende tal 294 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Borgmesteren vil efter weekenden forsøge at kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed, så flere borgere i kommunen kan blive testet.

Færre smittede, men flere minkfarme

Til sammenligning har de i Ringkøbing- Skjern Kommune 122 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Derfor undrer det også Hans Østergaard der er borgmester i kommune, at de skal igennem massetest, når smitten er meget lavere end i Holstebro og Struer.

- Vi havde bestemt ikke set det komme på nogen måde, siger han.

På et onlinemøde tidligere i dag blev han dog beroliget med, at der kun skal laves test, og ikke derudover kommer restriktioner i kommunen.

Holstebro og Ringkøbing-Skjern er blevet udvalgt, fordi der er mange minkfarme, og man vil forsøge at komme smittekæder med kloster fem til livs hurtigst muligt.

Fra på mandag opfordres alle borgere i Ringkøbing-Skjern og Holstebro Kommune til at lade sig teste for Covid-19.