Coronaen koster for hundehotel – de firbenede kommer på korte ophold

Mange danskere har valgt at holde deres ferie i Danmark på grund af situationen med coronavirus. Det kan blandt andet mærkes på Viborg Hundehotel.

I juli måned plejer der at være vuf og glade dage hos Bente Christensen, der driver Viborg Hundehotel.

Men efter coronavirus er der blevet længere imellem de firbenede gæster.

- Der har været rigtig mange afbestillinger. Jeg har slet ikke haft de hunde, jeg plejer at have, fortæller Bente Christensen.

Som for så mange andre stod det værst til for hundehotellet under selve nedlukningen, hvor der slet ikke var nogle hunde på hotellet.

Booker færre dage

Men selvom det nu er muligt at rejse til udlandet på sommerferie, så er der ikke mange, der bestiller et ”værelse” til deres hunde i Danmark, mens de er ude at rejse.

- Jeg vil tro, at jeg har halvdelen af de hunde denne sommer, som jeg plejer at have. Der er begyndt at ske lidt mere, men det er slet ikke på samme niveau, som vi normalt oplever, siger Bente Christensen.

Indehaveren af Viborg Hundehotel er ikke i tvivl om, at det skyldes, at mange har valgt at holde deres ferie i Danmark i år.

- Det kan jeg også se ved, at de kunder, jeg har, booker kortere ophold, end de plejer. Normalt kan vi have en hund i to til tre uger. I år er der rigtig mange, der booker tre til fem dage, siger Bente Christensen.

Men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

- Det har da været noget mere afslappende, end det plejer at være. Jeg har været en masse i haven i foråret, siger Bente Christensen med et smil.

Efter et forår præget af corona-aflysninger, er der nu igen ved at komme gang i hundepensionerne.