Corona splitter familie: Heidi kommer ikke til at se sin søn i fire uger

For Heidi Marie Hansen fra Sennels betyder de nye coronarestriktioner, at hun må undvære sin søn de næste fire uger.

Den nye coronavirkelighed har vendt op og ned på hverdagen for mange midt- og vestjyder.

Det gælder i høj grad for Heidi Marie Hansen.

Hun bor i Sennels ved Thisted, mens hendes femårige søn Jarl det meste af tiden bor hos faderen i Skive. Normalt ser mor og søn hinanden hver anden uge, men det er slut nu. De nye coronaanbefalinger betyder, at Heidi Marie Hansen ikke må forlade Thisted Kommune igen før den 3. december.

- Det er hårdt. Det er rigtig, rigtig hårdt, for jeg savner ham jo. Det er hårdt hver dag, men det bliver ekstra hårdt nu, når det er fire uger, vi taler om, siger hun.

Pressemødet, der ændrede alt

Heidi Marie Hansen skulle have været i Skive for at hente Jarl i torsdags, men familien valgte at udsætte det af frygt for, at der ville komme nye retningslinjer i vejen for besøget. Og det viste sig altså også at blive tilfældet.

quoteJeg kan sagtens forstå, at det skal være sådan, men det er ikke sjovt.

Heidi Marie Hansen, Sennels

På et pressemøde torsdag annoncerede statsminister Mette Frederiksen (S) en reel nedlukning af kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Læsø, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland og Thisted.

OVERBLIK: Her er de nye restriktioner

Pressemødet blev fulgt tæt af Heidi Marie Hansen.

- Der havde jeg det ikke godt overhovedet. Jeg kan sagtens forstå, at det skal være sådan, men det er ikke sjovt. Men den var jo ventet. Hvis man havde fulgt lidt med på de sociale medier, så var det ventet, at der ville komme nogle hårde restriktioner. Men lige at det skulle være fire uger, man skulle undvære hinanden, det er længe, fortæller hun.

Familien kan se hinanden på afstand

For moderen fra Sennels er det planen at klare sig igennem de kommende uger ved at tale med sønnen over Facetime.

- Jeg håber, det kan fungere. Vi har aldrig gjort det før, så vi må se, hvordan han reagerer på det - om han bliver for ked af det, eller om han tager det fint, for så er det jo en måde at gøre det på. Det er ikke det samme overhovedet, men det er en måde at gøre det på, siger Heidi Marie Hansen.

Hun har også en datter, som de næste fire uger kommer til at bo fast i Sennels og altså må undvære sin far og lillebror.

- Det er meget uretfærdigt, det er det. Men vi bliver også nødt til at passe på hinanden. Det dur jo ikke, at han kommer herop og måske bliver smittet, siger Heidi Marie Hansen.

Heidi Marie Hansen med billeder af sine to børn.
Heidi Marie Hansen med billeder af sine to børn.
Foto: Sofie Kyed, TV MIDTVEST
Borgerne i Vesthimmerland og Thisted kommuner vågnede i dag op til en ny virkelighed.
Tema

Coronavirus