Corona-ramt splittet om genåbning: - Det lyder farligt

Henrik Sig Jensen, der har været ramt af coronavirus, er splittet i forhold til genåbning af Danmark. Han er både butiksejer og i den sårbare gruppe.

Henrik Sig Jensen fra Lemvig blev for en måned siden udskrevet fra hospitalet, hvor han var indlagt med coronavirus.

quoteDet er jo lige før, de vil åbne det hele, og det lyder farligt. Det er mange mennesker, og jeg frygter det vil betyde en anden bølge.

Henrik Sig Jensen

Med en lunge- og hjertesygdom, der nedsætter hans lungefunktion til 30 procent, var og er han fortsat i den særligt sårbare gruppe.

Nu frygter han, hvad der vil ske, når en fase to af genåbningen af Danmark med al sandsynlighed bliver præsenteret senere i dag.

- Det er jo lige før, de vil åbne det hele, hvis alle partier får opfyldt deres ønsker, og det lyder farligt. Det er mange mennesker, og jeg frygter det vil betyde en anden bølge, siger han.

Og det kan måske også få konsekvenser for ham, selv om han er begyndt at danne antistoffer.

- Jeg har fået at vide, at jeg skal forholde mig som om, jeg ikke har været smittet som ekstra sikkerhedsprincip. Jeg ved godt, hvordan det er at gå igennem det her, og det ønsker jeg bestemt ikke for nogen, siger han.

I indslaget sætter Henrik Sig Nielsen og en ledende intensivoverlæge ord på, hvordan coronavirus føles, og hvor syg man bliver.

Splittet butiksejer

Henrik Sig Jensen kan dog også godt forstå genåbningen. Han er indehaver af forretningen Sport24 i Lemvig, og derfor håber han på den anden side, at der kommer mere gang i Danmark.

- Jeg er godt nok splittet, for vi har jo også brug for, at der kommer gang i sportslivet igen, så vi kan få nogle kunder i butikken. Vi lever af sportslivet, efterskolerne og turisterne, og de må ingenting lige nu, siger han.

I 11 dage var han indlagt på hospitalet med coronavirus, og han er stadig ikke kommet sig helt.

-  Jeg døjer stadig med hovedpine, muskelsmerter og koncentrationsbesvær, og det kan vare mange måneder endnu, fortæller han.

Også hans kone og datter har haft coronavirus. De døjer også lidt med nogle senfølger efter coronavirus.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Sundhed.