Cirkus Mascot aflyser hele sommerturnéen

Teltet er blevet hjemme i Roslev. Corona har fået familien Deleuran til at udskyde showet "For fuld udblæsning" til næste år.

Covid-19 har tvunget cirkusfamilien Deleuran til at blive hjemme i Roslev. For første gang i 26 år kommer cirkusset ikke på landevejen.

På trods af, at der senere på sæsonen kunne blive mulighed for at komme afsted, så har familien truffet  beslutning om, at teltet ikke skal rejses i år.

-  Jeg tror ikke, folk er stemt for at skulle ind og sidde sammen i et cirkustelt, siger Daniel Deleuran, der er direktør i Cirkus Mascot.

- Vores publikum er jo børnefamilier, og bedsteforældre med børnebørn, og bedsteforældre er jo i risikogruppen. Så jeg tror ikke på, at de kommer med deres børnebørn uanset, hvor meget der bliver lukket op.

Sådan fortsætter Marianne Deleuran, der foruden at være mor til Daniel Deleuran også er indehaver af Cirkus Mascot.

Plakaterne var allerede trykt

Sæsonens forestilling havde fået navnet ”For fuld udblæsning,” og der var allerede booket artister og lavet plakater. Selvom sæsonen ikke bliver til noget, så bliver plakaterne endnu ikke smidt i skraldespanden.

- Jeg tænker, at hvis vi kan lave den samme forestilling og få de samme artister, så laver vi en eller anden ting med et klistermærke. Det er selvfølgelig vigtigt, at det er de samme mennesker, vi skal have med. Jeg håber, vi kan finde en løsning på det til den tid, siger Daniel Deleuran.

Med en hel sæson hjemme i Roslev uden nogen betalende gæster, så kan det vise sig at blive nødvendigt at spare på næste sæson.

Normalt ville Mascot regne med en omsætning på fem millioner kroner, men uden forestillingen lander den omsætning på lige præcis nul kroner.

Ingen ekstra ferie

Selvom der ikke bliver lavet show, så skal forestillingen stadig holdes ved lige. I cirkusset har de flere dyr, der hver dag skal trænes, og det er med eller uden gæster.

- Det er sådan en mærkelig fornemmelse at skulle være her hjemme ved dyrene hele sommeren. Det har vi jo aldrig prøvet før. Dyrene har jo altid været med os, men at vi lige pludselig bare skal gå herhjemme og træne og nusse om dyrene, det er virkelig en mærkelig fornemmelse, fortæller Marianne Deleuran.

- Man skal træne med dyrene i så mange måneder uden at komme ud at vise, hvad de har lært, det er virkelig op ad bakke, siger hun.

Et helt år uden publikum er en hård omgang for Mascot, men de har oplevet modgang før. Derfor tror familien også, at livet med det omrejsende cirkus fortsætter næste år.

- Det skal vi bare kæmpe os igennem det her, det er helt sikkert. Vi har haft så mange udfordringer de første 26 år, så jeg er sikker på, at den her komme vi også igennem på den ene eller anden måde, siger Marianne Deleuran.