Cæcilie var klar til fitness klokken 5.30: - Dejligt at få den del af sit liv tilbage

Fra i dag må de indendørs fitnesscentre igen åbne for kunderne. Hos Flex Fitness i Holstebro var de første klar til træning allerede fra morgenstunden.

I næsten tre måneder har spinningcyklerne, håndvægtene og løbebåndene været sendt i coronakarantæne. Alle fitnesscentrene har siden midten af marts været tvunget til at holde lukket på grund af coronavirus. Men nu er der så meget styr på smitten, at de igen har fået lov til at lukke deres medlemmer ind.

quoteDet er en lille ting, men det er et skridt nærmere normalitet, og det har jeg ventet længe på. Nu begynder det at ligne en hverdag igen.

Cæcilie Fruensgaard, medlem af Flex Fitness, Holstebro.

- Det er en stor dag, og vi har glædet os rigtig meget. Det var næsten som en ny begyndelse, så det var dejligt. Vi turde ikke tro på, at vi fik lov til at åbne nu, men det er fantastisk, at det er nu, siger Jon Thomassen, der ejer Flex Fitness i Holstebro.

De åbnede for de første træningshungrende kunder mandag morgen klokken 5.30.

- Gæsterne stod klar udenfor, og der er mange, der har skrevet og ringet for at fortælle, at de kommer og træner i løbet af dagen hos os, siger Jon Thomassen.

- Et lille skridt mod normalitet

En af de allerførste træningshungrende gæster var Cæcilie Fruensgaard fra Holstebro. For hende var det ikke kun selve træningen, der var vigtig.

- Det er dejligt at få den del af sit liv tilbage. Det er en lille ting, men det er et skridt nærmere normalitet, og det har jeg ventet længe på. Nu begynder det at ligne en hverdag igen, siger hun.

Under coronanedlukningen har hun trænet selv, men det har været svært at holde motivationen derhjemme.

- Jeg frygter, at det bliver som den 1. januar gange 100, og det er derfor jeg er kommet tidlig om morgen, for så tænkte jeg, at der nok ikke var så mange, siger Cæcilie Fruensgaard.

I dag trænede hun alene, men hun glæder sig også til at se de folk, som hun plejer at træne med.

Stadig ingen holdtræning

Selv om fitnesscentrene nu har fået lov til at genåbne, så bliver forholdene langt fra som før corona. Hos Flex Fitness har de spærret hver anden spinningcykel af, sat begrænsninger på antallet af besøgende, og så er der også restriktioner på vægte og andet træningsudstyr til holdtræning.

- Det bliver sådan, at man kun kan bruge en ting ad gangen, fordi vi skal rengøre alle redskaber imellem alle timer, forklarer Jon Thomassen.

Normalt kan 25 personer træne i Flex Fitness’ holdsal, men det bliver nu skåret ned til 14-15 stykker, og i den 170 kvadratmeter store styrkesal må der maksimalt være 20, der træner samtidigt.

Først fra på mandag åbner Flex Fitness igen op for deres holdtræning.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.