Butikker i Thy går sammen om ny virtuel gågade

En ny fælles webshop skal hjælpe butikker i Thy igennem coronakrisen.

Udbruddet af coronavirus har skabt ualmindeligt barske vilkår for blandt andet detailhandlen. 

Det vil man gøre noget ved i Thy. 

Mandag kl. 12 går en ny webshop i luften, hvor alle butikker i Thy har mulighed for at sælge deres varer online. 

Det bliver en slags digital gågade. Det fortæller Allan Josefsen, der er radiochef på Radio Limfjord, som står bag den nye webshop.  

- Det bliver en visuel shoppetur, hvor du handler, præcis som du gør i en normal webshop, men det er hos lokale butikker, udtaler han. 

Webshoppen er Radio Limfjords forsøg på at hjælpe de lokale butikker til stadig at kunne sælge varer under den igangværende coronakrise.

Udviklingen af webshoppen, der får navnet LimfjordShop, startede i sidste uge. På nuværende tidspunkt er 20 butikker i både Hurup, Hanstholm og Thisted tilmeldt.

Mulighed for at støtte lokalt

Handelschef i Thy Detailforum, Michael Vendelbo, udtaler:

- Nu giver vi for alvor thyboerne muligheden for at støtte lokalt. Webshoppen er ikke tiltænkt som konkurrence mod den eksisterende nethandel, men som en forlænget salgskanal lokalt.

Folkene bag webshoppen har sat sig for at gøre det så nemt for kunden at handle lokalt som overhovedet muligt. Derfor bliver alle ens varer lagt i den samme virtuelle kurv - også selvom man handler varer fra flere forskellige butikker. Derudover er der gratis fragt. 

- Vi føler selv, at vi har lavet en super god cocktail, og vi håber at det kan hjælpe de lokale butikker godt i gang med at sælge varer online, fortæller Allan Josefsen. 

Radio Limfjord's online-afdeling styrer alt det administrative i shoppen, herunder oprettelse af kunder og varer, fakturering, fragt og alt andet, der følger med det at drive en webshop.

Det er tanken at køre webshoppen videre på den anden side af coronakrisen. 

Det er ikke kun i Thy, at man ser eksempler på, at butikker går sammen om at sælge varer online.

I Herning er en række butikker og Cityforeningen for eksempel også gået sammen om at udvikle en webshop. 

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.