Busselskab venter i spænding: Alle rejser kan blive aflyst

Senere i dag bliver det afgjort om Udenrigsministeriet vil lukke helt ned for rejser ind og ud af landet.

Sørens Rejser i Kjellerup har allerede booket hoteller og planlagt flere rejser til Tyskland, men de kan senere i dag blive tvunget til at aflyse.

- Som det ser ud lige nu, så ser det ud til, at det bliver svært at komme til Tyskland. Det er jo ikke så godt, for det er arbejde til os, hvor vi skal have aflyst rejser i stedet for at få det kørt. Det er lidt træls, fortæller Lars Hansen, der er indehaver af Sørens Rejser.

Hvis der kommer dårlige nyheder fra Udenrigsministeriet, så kan selskabet ende med en kæmpe regning, for udover, at alle gæster skal have deres penge tilbage, så kan alle de bookede hoteller også ende med at koste penge.

- Det kan godt være, at de ender med at lukke ned for weekenden, men hvornår åbner det så igen. Uvisheden er det værste, for det ville også være træls for os at aflyse nu, hvis det så viser sig, at vi godt kan komme afsted, men nogen ting er vi måske nødt til at tage fat i allerede næste uge og få aflyst, siger Lars Hansen.

Sørens Rejser har planlagt ture i december til populærere tyske julemarkeder, men hvis de skal være sikre på at få penge tilbage fra hotelværelser, så skal de aflyse i god tid, selvom det ikke er sikkert, at grænserne er lukkede til den tid.

Rejseforbud gælder også tyskerne

Højsæsonen for tyske turister i Danmark er overstået, men også i julen vælger mange at krydse grænsen for at fejre jul i det vestjyske, men hvis Udenrigsministeriet vælger at lukke ned, så kommer der ingen tyskere til Danmark.

- Det er lidt en blandet fornøjelse lige nu. Dels er vi selvfølgelig rigtige ærgerlige over, at tyskerne kan få forbud mod at rejse ind i landet fra på lørdag. Vi har rigtig mange butikker, der lever af turisme. Den anden del er, at når det kommer, så er timingen sådan set okay, for vi går ind i lavsæsonen, fortæller Jacob Muldkjær Rasmussen, der er købstadschef i Ringkøbing.

Selvom timing kan være okay for Ringkøbing, så skal forbuddet helst ikke vare for længe. Hvis man kigger på hele året, så kommer cirka 25 procent af butikkernes omsætning nemlig fra turister.

Jacob Rasmussen fortæller, at han er optimistisk, men hvis der senere i dag bliver lukket ned for ind- og udrejse, så håber han, at næste års sommersæson kan lykkes.

Ny rejsevejledning vil formentlig både blokere for tyske turister til Vestkysten og forhindre danske busrejser sydpå.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.