Borgmestre jubler: - Afskaffelse af anlægsloftet er rigtig godt

Borgmestrene i Viborg, Herning og Struer Kommune er glade for, at regeringen vil afskaffe anlægsloftet i 2020, så kommunerne har lov til at bygge og renovere mere.

Coronakrisen er gået hårdt ud over mange forskellige virksomheder – store som små. Ikke mindst mærker håndværkerbranchen, at kunderne enten aflyser eller udskyder bygge- og anlægsprojekter. Derfor har flere håndværkere de seneste uger mistet deres job, men den kedelige udvikling vil regeringen nu sætte en stopper for.

quoteVi vil gerne give vores entreprenører og vores håndværkere nogle flere opgaver i deres ordrebog.

Niels Viggo Lynghøj, borgmester, Struer Kommune

Det vil man gøre ved at afskaffe anlægsloftet i 2020, som ellers giver kommunerne en begrænsning på, hvor mange penge de må bygge for. Det glæder man sig over i Struer Kommune, hvor skolen i Hjerm trænger til nyt tag, ny indretning og en lang række andre ting.  Et renoveringsprojekt, der først skulle være gennemført i 2021, men som nu bliver muligt allerede i år.

- Det er en rigtig, rigtig god ide, fordi med de fremrykninger vi påtænker bare her i Struer Kommune, så vil vi komme til at overskride vores anlægsloft med et antal millioner, hvis ikke man udvidede anlægsloftet. Så vi har brug for, at den beslutning bliver truffet, siger Niels Viggo Lynghøj, der er borgmester i Struer Kommune.

Borgmesteren forventer, at byrådet i næste uge vil beslutte at fremrykke anlægs- og renoveringsopgaver for i alt 12 millioner kroner. Derfor glæder han sig over, at regeringen i dag besluttede at ophæve kommunernes anlægsloft.

- Vi vil gerne give vores entreprenører og vores håndværkere nogle flere opgaver i deres ordrebog. Det ser lidt sort ud i øjeblikket, fordi samfundet lukker ned, siger Niels Viggo Lynghøj.

Struer Kommunes bygge- og anlægsprojekter

Glæde i hele landsdelen

Det er ikke kun i Struer Kommune, at man glæder sig over regeringens beslutning om at afskaffe kommunernes anlægsloft i 2020.

- Det er jo en fin måde at komme virksomhederne i møde på, siger Ulrik Wilbek, der er borgmester i Viborg Kommune.

- Det, synes jeg, er rigtig, rigtig godt og relevant, fordi de brancher, hvor vi kan rykke noget frem arbejdsmæssigt, der skal vi selvfølgelig i det offentlige gøre det, siger Lars Krarup, der er borgmester i Herning Kommune.

Det er forventningen, at alle landets kommuner i alt vil fremrykke investeringer for 2,5 milliarder kroner.

Tema

Coronavirus