Borgmesteren i Ringkøbing-Skjern: Nedlukning vil være en katastrofe for turismen

Borgmester Hans Østergaard (V) er bekymret for, at den seneste uges mange smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune skal få konsekvenser for efterårsturisterne.

Hans Østergaard (V) håber, at coronasmitten i Ringkøbing-Skjern Kommune snart falder igen, så tyskerne kan komme på efterårsferie ved Vesterhavet. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Der har i den seneste uge været 34 nye tilfælde af coronavirus i Ringkøbing-Skjern Kommune, og det bekymrer borgmester Hans Østergaard (V), der frygter for turismen.

Læs også Coronaramt kommune beder fitnesscentre om hjælp

- Vi har været spændte på, hvad det ville betyde, at vi har haft mange gæster og særligt tyskere henover sommeren, men det var i hvert fald ikke med til at hæve smittetrykket, for det er først steget her inden for den sidste uge, siger Hans Østergaard (V).

De sidste syv dages mange smittede har gjort Ringkøbing-Skjern Kommune til den hårdest ramte kommune i Midt- og Vestjylland.

Incidenstallet for kommunen er fredag på 60, og det betyder, at Tyskland ville have indført særlige restriktioner for området, hvis det havde været en region i stedet for en kommune. I Tyskland går grænsen, for hvor der skal tages ekstra forholdsregler, ved et incidenstal på over 50.

Incidenstal

Incidenstallet er et udtryk for, hvor mange nye smittede der er per 100.000 indbyggere over de seneste syv dage.

 

Kilde: Statens Serum Institut

Ifølge borgmester Hans Østergaard (V) arbejder Ringkøbing-Skjern Kommune derfor på at nedbringe smitten så hurtigt som muligt, så de tyske turister kan komme på efterårsferie.

- Det vil være en katastrofe for os, hvis vi skulle komme dertil, hvor vi er nødt til at nedlukke lige så voldsomt som i foråret. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at kom i mål med det her, siger Hans Østergaard (V).