Borgmesteren i Ringkøbing-Skjern: Nedlukning vil være en katastrofe for turismen

Borgmester Hans Østergaard (V) er bekymret for, at den seneste uges mange smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune skal få konsekvenser for efterårsturisterne.

Der har i den seneste uge været 34 nye tilfælde af coronavirus i Ringkøbing-Skjern Kommune, og det bekymrer borgmester Hans Østergaard (V), der frygter for turismen.

- Vi har været spændte på, hvad det ville betyde, at vi har haft mange gæster og særligt tyskere henover sommeren, men det var i hvert fald ikke med til at hæve smittetrykket, for det er først steget her inden for den sidste uge, siger Hans Østergaard (V).

De sidste syv dages mange smittede har gjort Ringkøbing-Skjern Kommune til den hårdest ramte kommune i Midt- og Vestjylland.

Incidenstallet for kommunen er fredag på 60, og det betyder, at Tyskland ville have indført særlige restriktioner for området, hvis det havde været en region i stedet for en kommune. I Tyskland går grænsen, for hvor der skal tages ekstra forholdsregler, ved et incidenstal på over 50.

Incidenstal

Ifølge borgmester Hans Østergaard (V) arbejder Ringkøbing-Skjern Kommune derfor på at nedbringe smitten så hurtigt som muligt, så de tyske turister kan komme på efterårsferie.

- Det vil være en katastrofe for os, hvis vi skulle komme dertil, hvor vi er nødt til at nedlukke lige så voldsomt som i foråret. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at kom i mål med det her, siger Hans Østergaard (V).

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.