Borgmester om coronasituationen: - Det er meget alvorligt

Holstebro Kommunes borgmester HC Østerby appellerer til, at man finder tilbage i de bobler, man havde under nedlukningen, for at bremse smitten.

Det ser rigtig skidt ud med smitten i Holstebro Kommune. Kommunen ligger lige nu på en 2. plads målt på incidenstal, og det bekymrer borgmesteren.

- Den her situation er meget alvorlig, siger HC Østerby, Soc.dem., der er borgmester i Holstebro Kommune.

Incidenstallet ligger søndag på 235,9 med 138 nye smittede inden for de seneste syv dage. Holstebro er på nuværende tidspunkt kun overgået af Hørsholm Kommune.

quoteMin store appel er, at vi skal sikre at holde vores afstandskrav, afspritte og blive i de bobler, vi nu engang har været i.

HC Østerby, Soc.dem., borgmester, Holstebro Kommune

- Jeg er glad for at være på TV MIDTVEST i aften, så jeg kan give en appel til borgerne i Holstebro om, at vi er nødt til at stå sammen om det her i fællesskab, siger HC Østerby, som søndag aften var med live i 19.30-udsendelsen. 

Især retter han sin appel mod de unge, for tal viser, at smitten især er stor blandt de 7-19 årige.

- Der er vi nok nødt til at bede de unge mennesker om at komme tilbage i de gamle bobler for en periode. Det værste, der kunne ske, var jo at skulle i gang med en nedlukning, efter at vi alle har higet efter en oplukning. Så min store appel er, at vi skal sikre at holde vores afstandskrav, afspritte og blive i de bobler, vi nu engang har været i, lyder det fra borgmesteren.

I morgen, mandag, kommer der et fjerde teststed til Holstebro midtby. Borgmesteren opfordrer alle til at lade sig teste.