Børnehaver får hjælp af Jespers toiletter og håndvaske

Coronakrisen lukkede Jesper Kjær Andersens firma med transportable toiletter ned. Men nu har han travlt igen.

Det så ud til at blive en sæson med en helt ryddet kalender for Jesper Kjær Andersen og hans firma, der udlejer transportable toiletter og håndvaske til især festivaler. Men med nedlukningen af Danmark blev den idé skyllet ud i toilettet.

quoteJeg vil sige, det er et fint plaster på såret. Det redder ikke en sæson for os, men kan vi få lidt i kassen og så samtidig hjælpe nogle steder, så er det jo fint.

Jesper Kjær Andersen, indehaver, Gear up Green

- Efter pressemødet med statsministeren (hvor Danmark blev lukket ned, red.) var kalenderen totalt tom, fortæller Jesper Kjær Andersen, indehaver af Gear up Green.

Men efter en tid med total stilhed fik firmaet pludselig travlt alligevel. For Sundhedsstyrelsens retningslinjer for åbning af børnehaver og skoler sætter nye krav. Og her kommer de transportable toiletter ind i billedet.

- Det er en situation, vi aldrig har stået i før. Vi bliver simpelthen kimet ned nat og dag, siger Jesper Kjær Andersen.

Det er kravene om, at børnene skal vaske hænder hver anden time, og at de samtidig ikke må være for tæt på hinanden, der giver travlhed med at få sat transportable toiletter op for Jesper.

- Vi har kun fire håndvaske til tres børn indenfor. Det er ikke nok med de nye retningslinier, fortæller Sanela Juzbasic, der er pædagogisk leder i naturbørnehaven Kronens Mark i Thisted.

Derfor har naturbørnehaven lejet en af Jesper Kjær Andersens håndvaske. Og det er de langt fra de eneste, der har gjort.

- Vi har kørt i døgndrift hele påsken i hele Nordjylland. Og vi fortsætter mod Herning og senere Aarhus, fortæller Jesper Kjær Andersen.

Men selvom der er travlt lige nu, kan det ikke helt måle sig med den oprindelige arbejdskalender, som han havde set for sig med festivaler og andet i sommeren.

- Jeg vil sige, det er et fint plaster på såret. Det redder ikke en sæson for os, men kan vi få lidt i kassen og så samtidig hjælpe nogle steder, så er det jo fint, siger Jesper Kjær Andersen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.