Børnefamilier sendt i isolation efter fund af sjælden corona-variant

Alle børn i daginstitutionen under Haderup Skole og børnehus er sendt hjem efter fund af en af de sjældne corona-varianter.

Alle vuggestue- og børnehavebørn i Haderup er blevet sendt hjem i isolation i denne uge, da der er fundet et tilfælde af enten den sydafrikanske eller brasilianske variant af Covid-19.

Skolebørn, der har søskende i vuggestuen eller børnehaven, er også sendt hjem.

- Det er et barn og en forælder, der er smittet, og når det er en af de sjældne varianter, så går Styrelsen for Patientsikkerhed ind over overtager sagen og står for smitteopsporingen, siger Anne Mette Bang Rasmussen (V), der er formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune.

Hun forklarer, at Styrelsen for Patientsikkerheds smitteopsporing er mere fintmasket, og det også er dem, der skal vurdere, om der skal tages yderligere tiltag, end der allerede er blevet gjort.

I alt 41 børn og 13 voksne er blevet sendt hjem i isolation, og kan først komme tilbage til institutionen, når de har to negative corona-tests.

Ifølge Herning Folkeblad, så ved myndighederne endnu ikke, om der er tale om den sydafrikanske- eller brasilianske variant af Covid-19 i Haderup. Begge varianter er mutationer af Covid-19 og er mere smitsomme end andre.

Tema

Coronavirus