Biograf, bingo og koncert: Stort drive-in-event erstatter aflyste arrangementer

Der er plads til 350 biler på pladsen, når der i tre dage er drive-in bingo, biograf, koncert og gudstjeneste i Nykøbing på Mors.

Aflyste koncerter, byfester og andre arrangementer får flere til at tænke kreativt - nu også på Mors.

Som erstatning for en aflyst skaldyrsfestival og Børnenes Dag holder de i næste weekend et tre dage langt drive-in-event med både banko, biograf og koncert.

- Alting er gået i stå, og folk sidder bare hjemme, så nu skal vi have dem ud igen. Der er allerede solgt nogle billetter, så det er dejligt, siger Michael Hansen, formand for Morsø Handelsstandsforening, der står bag arrangementet.

Det er kun en uge siden, de fik ideen - inspireret af andre byer - og nu er programmet klar. Drive-in-arrangementet kommer til at foregå på cirkuspladsen på Elsøvej i Nykøbing i bededagsferien fra fredag til søndag.

Fredag bliver der vist tre film, lørdag er der koncert med Wafande og om aftenen biograf, og søndag er der både gudstjeneste, bingo og bio.

- Der er plads til maks 350 biler, men vi bliver glade, hvis der kommer 300 biler. Vi tror, der bliver udsolgt til koncereten, siger Michael Hansen.

Når der er film på programmet er der plads til 110 biler. Ellers kan alle ikke se lærredet.

Støt lokalt

Billetten til bio og koncert, som koster 250 kroner, er inklusiv et gavekort på 100 kroner til butikkerne i Mors Handel.

- De fleste butikker i gågaden holder igen åbent, og det er mere vigtigt end nogensinde før, at vi støtter op om dem og handler lokalt. Vi håber, det her også kan give lidt mere gang i handelslivet, siger Michael Hansen.

Morsø Kommune bakker op om arrangementet.

- I år bliver et helt særligt år, hvor meget er forandret. Vi støtter selvfølgelig også op om drive-in-eventet, som de har formået at stable på benene rigtigt hurtigt, siger Ellen Philipsen Dahl, formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Morsø Kommune.

Til drive-in-eventet vil arrangøren overholde myndighedernes anbefalinger. Derfor må man ikke forlade bilerne, vinduet må kun åbnes i chaufførens side og der vil ikke være toiletter. De har fået en mundtlig tilladelse og forventer, at den skriftlige kommer i starten af næste uge.

Drive-in-programmet

Borgerkirken i Silkeborg tog i påsken imod mere end 100 biler til drive-in-gudstjeneste.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Kultur.