Bilforhandler håber at kunne åbne: - Det er simpelthen det eneste, der giver mening

Indehaveren af Lindholm Biler i Viborg håber, at de må åbne som de næste. Han ser rent faktisk ikke nogen mening i, at det ikke skulle være sådan.

I to måneder har Lindholm Biler holdt lukket for kunder i butikken i Viborg. Onsdag bliver det på et pressemøde meldt ud, om indehaver Henrik Bollerslev kan se frem til igen at slå dørene op.

- Jeg håber helt klart, at vi får lov at åbne igen for alle kundegrupper, fordi det er simpelthen det eneste, der giver mening, siger Henrik Bollerslev, der er indehaver af Lindholm Biler.

quoteDer er næppe nogen anden branche, hvor vi har så mange kvadratmeter til så lille kundeflow.

Henrik Bollerslev, indehaver, Lindholm Biler, Viborg

De eksisterende regler er ganske enkelt unødigt komplicerede, mener bilforhandleren. 

- En privat kunde må vi godt have på værkstedet. Hvis vi har handlet med en privat kunde online, må vi også godt få lov at aflevere bilen, men vi må ikke fysisk have en privat kunde på matriklen. Hvis det derimod er en privatkunde, der har et cvr-nummer, der vil købe en bil til sit firma, må vi godt have kunden, forklarer indehaveren.

Fint besøg i butikken

Tirsdag over middag fik Henrik Bollerslev fint besøg i den ellers lukkede bilforretning, da De Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, slog vejen forbi. 

Han ville gerne høre Henrik Bollerslevs argumenter for, at han står næst i køen.

quoteVi kan simpelthen ikke blive ved med at have lukket så meget ned, som vi har nu.

Søren Pape Poulsen, formand, De Konservative

- Jeg synes, tiden må være til, at vi får åbnet noget mere i Danmark. Her hvor vi er på besøg i dag hos en bilforhandler er det bedste eksempel på, at tingene ikke giver mening, som de er nu, siger Søren Pape Poulsen og henviser til de unødigt komplicerede regler.

I morgen skal alle partilederne mødes med statsminister Mette Frederiksen (S), hvor de skal høre om genåbningsplanerne. Her håber Søren Pape Poulsen i den grad, at forretningerne bliver nævnt.

- Lad os nu få åbnet noget mere, tag hensyn til hinanden, men få noget mere gang i Danmark. Vi kan simpelthen ikke blive ved med at have lukket så meget ned, som vi har nu, siger han.

Og Henrik Bollerslev forsikrer, at en genåbning af bilbranchen kan foregå forsvarligt.

- Der er næppe nogen anden branche, hvor vi har så mange kvadratmeter til så lille kundeflow, og samtidig har så stor samfundsmæssig betydning. Vi vil bare gerne passe vores arbejde og kratte en masse penge hjem til Danmark, siger han.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.