Besøgsforbud ophæves: Nu kan alle igen besøge plejecentrene i landsdelen

Lave smittetal og vacciner betyder, at alle landsdelens plejecentre igen er åbent for besøg.

Hverdagen på landsdelens plejecentre går nu en mere normal hverdag i møde. Styrelsen for Patientsikkerhed har nemlig ophævet besøgsforbuddet på alle landsdelens plejecentre. Det har de fleste steder været gældende siden december. Styrelsen har lagt vægt på, at der er et lavet smittetryk, og at vaccinerne nu er blevet givet.

- Alle har set frem til denne dag i lang tid, siger Anne Marie Søe Nørgaard (V), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune i en pressemeddelelse.

På de fleste plejecentre har der indtil nu været restriktioner om, at hver beboere kun måtte få besøg af tre faste personer og maksimalt to ad gangen.

- Beboerne på vores plejecentre er færdigvaccineret, ligesom rigtig meget af vores frontpersonale er det. Mange ældre og deres pårørende har oplevet den seneste tids restriktioner som meget begrænsende og belastende, siger Anne Marie Søe Nørgaard.

Mange steder vil der dog stadig være krav til afstand, hygiejne og anvendelse af værnemidler. I andre landsdele er der fortsat besøgsforbud.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.