Beskeder og opkald vælter ind: Mobilfrisør har travlt som aldrig før

Siden nedlukningen i slutningen af december har den udekørende frisør, Lea Vikkelsø Jakobsen, haft travlt. Hun kan ikke få en hjælpepakke og er derfor nødt til at fortsætte med at arbejde.

Lea Vikkelsø Jakobsen fra Sunds har været mobilfrisør siden august 2019.
Lea Vikkelsø Jakobsen fra Sunds har været mobilfrisør siden august 2019.
Foto: Privat

Telefonsvareren er fuld, og beskederne, opkaldene og sms’er bliver ved med at tikke ind. Lea Vikkelsø Jakobsen og hendes lille enmandsvirksomhed Cut’n Drive har travlt som aldrig før.

- Jeg har 54 ubesvarede opkald, 21 sms’er, 10 e-mails og 35 beskeder på Facebook, som jeg mangler at få svaret på. I går svarede jeg på beskeder indtil klokken 23.30, og så orkede jeg ikke mere.

Siden 2019 har Lea Vikkelsø Jakobsen fra Sunds været mobilfrisør. Normalt en stille og rolig hverdag, hvor der er tid til at hente børnene tidligt. Men sådan er det ikke lige nu, hvor alle landets frisørsaloner er tvunget til at holde lukket.

- Når man ikke er vant til at have sådan et run på, så er det også svært at finde balancen i, hvordan man ikke føler, man svigter dem, der skriver og ringer. Jeg har rigtig svært ved at sige nej, og jeg vil gerne hjælpe alle, forklarer hun.

Ingen hjælp

Under den første nedlukning i foråret lukkede Lea Vikkelsø Jakobsen sin rullende frisørsalon og regnede med at kunne få støtte fra en af hjælpepakkerne.

- Jeg har tjent 10.000 kroner for lidt til at kunne søge om hjælpepakke, og det gjorde lidt av at finde ud af.

Denne gang fortsætter hun derfor arbejdet, og hun har selv undersøgt, hvilke regler, der gælder for hendes virksomhed.

- Jeg har ringet mange gange for at sikre mig, at jeg stadig gerne må køre ud og klippe folk. De fraråder det, men jeg må gerne, siger den rullende frisør.

Kundeskaren spreder sig lige fra ældre mennesker til børnefamilier. Når Lea Vikkelsø Jakobsen kommer på besøg i de private hjem, klipper hun altid med mundbind på.

Har fået beskeder fra "coronapolitiet"

Egentlig ville Lea Vikkelsø Jakobsen helst holde lukket. Både for at passe på sig selv, men også for at være kollegial. Det er dog ikke en mulighed for hende.

- Det kan ikke hænge sammen for mig økonomisk. Hvis jeg kunne få en hjælpepakke, så lukkede jeg med det samme.

Hun har fået flere beskeder fra private folk, som hun selv kalder coronapolitiet, men også fra andre frisører.

- Folk har skrevet til mig og sagt jeg er ukollegial. De går meget op i, at vi skal stå sammen. Men lige nu handler det for mig om, at mine børn og jeg skal have mad på bordet og tag over hovedet, så derfor fortsætter jeg, siger Lea Vikkelsø Jakobsen.