Berørt MCH-direktør om økonomisk krise: - Det gør meget ondt

Coronakrisen har lagt MCH fuldstændigt ned. Situationen er meget alvorlig, lyder det fra direktør Georg Sørensen.

MCH i Herning befinder sig i en yderst kritisk situation.

Det lægger messecentrets administrerende direktør Georg Sørensen ikke skjul på.

- Situationen er rigtig, rigtig alvorlig. Den er næsten så alvorlig, som den kan blive. Vi er blevet lagt ned og har ingen mulighed for at lave det, vi allerhelst vil - nemlig at give folk gode oplevelser. Sådan har det været i lang tid, og vi kigger ind i en fortsat uvished. Så vi er hårdt ramt, siger han til TV MIDTVEST.

De økonomiske problemer er så store, at MCH-ledelsen på mandag skal orientere økonomiudvalget i Herning Kommune om situation.

Det er coronakrisen, der er skyld i, at MCH-koncernen, der står bag MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, MCH Arena og Jyske Bank Boxen, har måttet aflyse eller udskyde samtlige arrangementer siden marts.

Nedlukningen og den manglende omsætning betyder, at MCH mangler mere end 50 millioner kroner for at kunne klare sig igennem krisen.

Gør ekstra ondt

Herning Kommune ejer 45 procent af MCH, mens Agromek ejer 31 procent.

Borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup, siger til TV MIDTVEST, at Herning Kommune er klar til at gå langt for at redde MCH

Den melding glæder MCH-direktøren, for økonomisk hjælp udefra er nødvendig.

- Jeg er rigtig glad for, at borgmesteren siger, at det handler om at redde os. Vi har bedt om hjælp. Vi er i tæt kontakt med vores ejere, Herning Kommune og Agromek, og det har vi været siden første dag, hvor vi kunne se, at det her så svært ud, siger direktør Georg Sørensen.

MCH-koncernen har ellers i flere år haft en sund økonomi og har både i 2018 og 2019 sat regnskabsrekord. 

Men krisen er kommet ind fra siden og har lagt MCH fuldstændigt ned, lyder det fra Georg Sørensen.

- Det gør ekstra ondt, at det her er kommet uforvarende, og vi har prøvet at passe vores forretning så ordentligt og så godt som muligt, og så kommer det her, og så står vi pludselig og mangler penge i kassen, siger han. 

MCH har i marts været nødt til at sende 228 medarbejdere hjem på lønkompensation.

Tema

Coronavirus