Bekymrende smitte i næsten samtlige kommuner i Midt- og Vestjylland

90 ud af Danmarks 98 kommuner har nu et incidenstal over myndighedernes bekymringsgrænse på 20. Her i landsdelen, er det kun Morsø Kommune, der går fri.

90 af Danmarks 98 kommuner har i øjeblikket et bekymrende smittetal set med myndighedernes øjne.

Det fremgår mandag af Statens Serum Instituts (SSI) samlede opgørelse over antallet af smittetilfælde i landets kommuner de seneste syv dage.

De danske sundhedsmyndigheder har en bekymringsgrænse ved 20 smittede om ugen per 100.000 indbyggere. Mandag er det kun otte kommuner, der ikke ligger over den grænse.

Her kan du se de kommuner i Midt- og Vestjylland, der har 20 eller flere smittede per 100.000 indbyggere i den seneste uge. (tallet i parentes angiver bekræftede antal tilfælde i absolutte tal den seneste uge):

Smittetal i Midt- og Vestjylland

Den eneste kommune i landsdelen, der er under bekymringsgrænsen er Morsø, hvor der lige nu er 19,8 smittede per 100.000 indbyggere.

Over 1000 nye smittede

Der er registreret 1056 nye coronatilfælde mandag, viser tal fra Statens Serum Institut.

 

Det er det hidtil højeste under epidemien. Med til historien hører, at det daglige smittetal sædvanligvis er en optælling af bekræftede tilfælde det seneste døgn, men mandag var tallet forsinket. Dagens smittetal omfatter derfor tal for de seneste 28 timer.

Samtidig bliver der testet langt flere, end da epidemien var på sit højeste i foråret. Derfor er der givetvis også flere positive coronatest.

Torben Mogensen, der er formand for Lungeforeningen og tidligere vicedirektør for Hvidovre Hospital, mener, at det begynder at se ud til, at hospitalerne skal have deres beredskab i gang.

- Der er stadig massere af plads på hospitalerne, men nu begynder det også, at nå et niveau, hvor man skal til at være forberedt på, at der måske kommer endnu flere patienter, siger han om de nye indlæggelsestal.

De 1056 nye smittetilfælde mandag er fundet på baggrund af 59.536 prøver.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.