Bamsejagt i Roslev skal holde byens børn i gang

Der skal alternative metoder til for at få aktiveret børnene i coronatiden. Nord for Skive bidrager flere borgere til en lokal bamsejagt.

I den lille by Roslev nord for Skive er der stillet bamser frem i flere vinduer. Det er en del af en skattejagt, der er blevet lavet, for at både børn og forældre kan komme ud af huset.

- Vi vil gerne aktivere byens børn. Så kan vi vinke til dem, og de kan komme hele vejen rundt i byen og få lidt motion. Det trænger de jo til nu her, hvor de sidder meget indenfor, siger Ann Vibeke Jakobsen, der er initiativtager til projekt bamsejagt.

Hun har opfordret byens beboere til at sætte en bamse eller to frem i vinduet, så de små jægere kan komme vidt omkring i byen, når de prøver at finde frem til alle bamserne.

- Det er blevet taget rigtig godt imod. Alle er så positive, og rigtig mange har tilkendegivet, at det er en rigtig god ide. Det er sjovt, at alle vil være med. Det er dejligt, at der bliver bakket op om det, når man endelig laver noget, siger Ann Vibeke Jakobsen.

Der er lige knap 80 adresser med i jagten indtil videre, så ruten er ikke færdiggjort på fem minutter.

Til gengæld skulle der være garanti for, at børnene, der deltager, får en masse motion og frisk luft.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.