Ansatte på sygehuse smittes med coronavirus - 26 er syge i Holstebro

På medicinsk afdeling på sygehuset i Holstebro er 26 ansatte lige nu sygemeldt med coronavirus. Omkring 60 medarbejdere har i alt været smittet.

Medicinsk afdeling i Holstebro er hårdt ramt af covid-19.

Omkring 60 ansatte på sygehuset har været smittet med ny coronavirus, og 26 af dem er fortsat sygemeldt.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Det gør det til en udfordring i dagligdagen at skaffe personale nok til at passe patienterne, siger Bodil Overgaard, der er ledende oversygeplejerske i Hospitalsenhed Vest med ansvar for både Holstebro og Herning, til Dagbladet Holstebro-Struer.

Grunden til, at så mange ansatte er smittet med covid-19, kan være, at nogle patienter har været testet helt op til tre gange, før testen viste, at de var smittede med coronavirus.

Bodil Overgaard forklarer til Dagbladet Holstebro-Struer, at personalet bruger værnemidler overfor patienter med symptomer på covid-19 – også selvom første test er negativ.

Men hvis anden test også er negativ, kommer patienterne ud af isolation.

- Og her har vi flere eksempler på, at patienter først ved en tredje test har vist sig alligevel at være positive. Og i mellemtiden er flere i personalet blevet smittet og kan have smittet hinanden, forklarer Bodil Overgaard.

Også smittede sygeplejersker i Viborg

Også på Regionshospitalet i Viborg er de ansatte blevet smittet med coronavirus.

15 ud af i alt 40 medarbejdere i isolationsafsnittet har været smittet, og ifølge hospitalsdirektøren skyldes antallet, at der har været en smittekæde i personalet.

- Der har været en af kollegerne, som har været smittet uden at have symptomer, og det er jo én af tingene ved Covid-19. Den kan smitte alligevel, sagde hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen i går til TV MIDTVEST.

Da fortalte han også, at situationen ikke kommer til at få betydning for de indlagte på afsnittet.

- Dels er de allerede smittet med Covid-19, dels arbejder personalet på afdelingen meget professionelt og bruger værnemidler, når de er i direkte kontakt med patienterne.

Regionshospitalet i Viborg betragter nu personalets smittekæde som værende brudt. 

Tema

Coronavirus