Coronavirus

Ansatte på sygehuse smittes med coronavirus - 26 er syge i Holstebro

På medicinsk afdeling på sygehuset i Holstebro er 26 ansatte lige nu sygemeldt med coronavirus. Omkring 60 medarbejdere har i alt været smittet.

Grunden til, at så mange ansatte er smittet med covid-19, kan være, at nogle patienter har været testet helt op til tre gange, før testen viste, at de var smittede med coronavirus (arkivfoto).
Grunden til, at så mange ansatte er smittet med covid-19, kan være, at nogle patienter har været testet helt op til tre gange, før testen viste, at de var smittede med coronavirus (arkivfoto).
Foto: Robin Van Lonkhuijsen/AFP/Ritzau Scanpix

Medicinsk afdeling i Holstebro er hårdt ramt af covid-19.

Omkring 60 ansatte på sygehuset har været smittet med ny coronavirus, og 26 af dem er fortsat sygemeldt.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Det gør det til en udfordring i dagligdagen at skaffe personale nok til at passe patienterne, siger Bodil Overgaard, der er ledende oversygeplejerske i Hospitalsenhed Vest med ansvar for både Holstebro og Herning, til Dagbladet Holstebro-Struer.

Grunden til, at så mange ansatte er smittet med covid-19, kan være, at nogle patienter har været testet helt op til tre gange, før testen viste, at de var smittede med coronavirus.

Bodil Overgaard forklarer til Dagbladet Holstebro-Struer, at personalet bruger værnemidler overfor patienter med symptomer på covid-19 – også selvom første test er negativ.

Men hvis anden test også er negativ, kommer patienterne ud af isolation.

- Og her har vi flere eksempler på, at patienter først ved en tredje test har vist sig alligevel at være positive. Og i mellemtiden er flere i personalet blevet smittet og kan have smittet hinanden, forklarer Bodil Overgaard.

Også smittede sygeplejersker i Viborg

Også på Regionshospitalet i Viborg er de ansatte blevet smittet med coronavirus.

15 ud af i alt 40 medarbejdere i isolationsafsnittet har været smittet, og ifølge hospitalsdirektøren skyldes antallet, at der har været en smittekæde i personalet.

- Der har været en af kollegerne, som har været smittet uden at have symptomer, og det er jo én af tingene ved Covid-19. Den kan smitte alligevel, sagde hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen i går til TV MIDTVEST.

Da fortalte han også, at situationen ikke kommer til at få betydning for de indlagte på afsnittet.

- Dels er de allerede smittet med Covid-19, dels arbejder personalet på afdelingen meget professionelt og bruger værnemidler, når de er i direkte kontakt med patienterne.

Regionshospitalet i Viborg betragter nu personalets smittekæde som værende brudt.