Andreas udnytter lukket museum til at lave ny musik

Gamle vægmalerier på et museum i Herning er lige nu inspiration for en ung musiker fra Silkeborg.

Selvom landets museer har været lukkede den seneste tid, har der siden tirsdag alligevel været aktivitet og ikke mindst musik på Herningsholm Museum.

Musikeren Stent har slået sig ned i den gamle, gule bygning. Her har han fundet inspiration i de gamle vægmalerier, som har skulle lægge øre til 12 timers elektronisk musik hver dag.

- Jeg tror vitterligt bare, at det handler om fantasien i det - prøve at kigge på maleriet og drømme sig ind i deres relation. Forestille sig hvordan man selv ville være, hvis man skulle være et maleri, siger silkeborgensiske Andreas Stent Lundby og erkender, at vægmalerierne må være det ældste publikum, han nogensinde har optrådt for.

På Herningsholm Museum har den unge musiker Stent fået lov at lave musik på det lukkede museum

Nye øjne på historien

Museumsdirektøren havde ingen skrupler ved at låne den gamle herregård ud til den 26-årige musiker og hans udstyr, nu hvor hun alligevel ikke kunne have andre besøgende.

- Vi får gentænkt vores rum og overvejet, hvad vi kan med vores rum udover at vise de udstillinger, vi gør til dagligt. Og der kan vi faktisk gå ind og få historien refortolket og set med helt nye øjne gennem eksempelvis musikken, siger museumsdirektør Laura Liv Weikop.

Andreas Stent Lyndby har lavet skitser til foreløbigt fem sange. Hvis alt går vel, skal ugens arbejde ende ud i livekoncert foran museet til sommer.

Tema

Coronavirus

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.